ORHANGAZİ BELEDİYESİ KAMUOYUNA DUYURU

16 Nisan 2020

16 NISAN 2020

KAMUOYU BİLGİLENDİRME

15 Nisan 2020 tarihinde birçok haber portalında Belediyemizin karantinaya alındığı ile ilgili haberleri üzülerek takip ediyoruz.

Gerçeği yansıtmayan bu haberler sonrasında ilgili haber portallarına düzeltme talebinde bulunduğumuzu kamuoyu bilgisine sunarız.

Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip COVID-19 virüsünün ülkemizde de görülmesinin ardından Orhangazi Belediyesi olarak gerek halkımızın gerekse personelimizin sağlığı için tüm tedbirleri Belediye Başkanımız ve ilgili birim müdürlerimizin koordinasyonu ile ivedilikle almış bulunmaktayız.

Süreç içerisinde cadde ve sokaklarımızın yıkanıp dezenfekte edilmesi, belediye binamız ve tüm kamu kurum kuruluşları ile COVID-19 virüsünün pozitif çıktığı vatandaşlarımızın ikamet ettiği binaların tamamının dezenfekte işlemleri yapılmış ve kısa periyotlarda yapılmaya da devam etmektedir.

Çalışma arkadaşlarımıza süreç içerisinde gerekli tüm ekipmanların (maske, siperlik, eldiven ve dezenfektan) dağıtımı yapılmış, esnek çalışma ve uzaktan çalışma yöntemleri açıklandığı ilk günden itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki bir personelimizin test sonucu pozitif çıkmış olup irtibatlı olduğu 5 personelimizde ilçe sağlık müdürlüğü ekiplerince gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra tedbir amaçlı 14 günlük izole süreci için evlerine gönderilmiştir. Ayrıca pozitif çıkan personelimizin tedavisi de kendi evinde devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın sosyal izolasyonlarına dikkat etmeleri hayati önem taşımakta olup, belediyemiz hizmet masalarına ilettikleri talep, istek ve şikayetleri süreç içerisinde 0 538 480 01 16 numaralı WhatsApp hattımıza yapmaları, hizmetlerin hızlı ve etkin yürümesine katkı sağlayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diğer Duyurular