ORHANGAZİ BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

22 Temmuz 2019

22 TEMMUZ 2019

ORHANGAZİ BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

Orhangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından iç sularda tekne ve gemi sahiplerini ilgilendiren bir duyuru yayınladı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü 29.03.2019 tarihli yazısına istinaden yapılan açıklamada “30.06.2009 tarihinden önce son kullanıcısı tarafından kullanımına başlayan ve bu tarihte yürürlükte olan Gemi inşa yönetmeliği uyarınca inşa iznine tabi olmayan (Tam boyu 15m’den küçük veya 12’den az yolcu taşıyan) faturası, noter devri belgeli, özel tekne belgesi, Tonilato belgesi, mahkeme kararı resmi belgelerden herhangi biri ibraz edilmediği için kaydı gerçekleştirmeyen, gemi, deniz veya iç su aracının kaydı yapılması gerekmektedir” denildi.

30.06.2009 tarihinden önce alınan gemi veya tekneler için sahiplik belgesi ile bağlama kütüğüne kayıt başvurularının 31.12.2019 tarihinde son bulacağının belirtildiği açılamada ayrıntılı bilgi ve belgeler için Orhangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Diğer Duyurular