UZMAN GRUP A TİPİ MUAYENE KURULUŞU ASANSÖR PERİYODİK KONTROL YETKİLENDİRME DUYURUSU

1 Mart 2016

1 MART 2016

UZMAN GRUP A TİPİ MUAYENE KURULUŞU

ASANSÖR PERİYODİK KONTROL YETKİLENDİRME DUYURUSU

BİNA YÖNETİCİLERİNİN DİKKATİNE;

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 24.06.2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Asansör İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği '' hükümlerine göre BİNA YÖNETİCİLERİ, asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere   yılda en az bir kez periyodik kontrolünü yaptırmak ve periyodik kontrol ücretin ödemekle; BELEDİYELER ise sınırları içindeki asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılması amacıyla Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş A Tipi Muayene Kuruluşu ile protokol imzalamak ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekle sorumlu kılınmıştır.

Belediyemiz, bu nedenle ilçe sınırlarımız içinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrollerini ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirmek üzere, TS EN ISO/IEC 17020 standardı kapsamında Akredite olan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından A Tipi Muayene Kuruluşu olarak yetkilendirilen UZMAN GRUP A TİPİ MUAYENE KURULUŞU ile protokol imzalamıştır. Yapılan protokol ile asansör kontrol ücret bedeli Bakanlığın yayınlamış olduğu ücret tarifesi üzerinden durak sayısına göre belirlenmiştir.

Binanızda bulunan asansörün yıllık periyodik kontrollerini gerçekleştirmek üzere aşağıda iletişim bilgileri bulunan UZMAN GRUP A TİPİ MUAYENE KURULUŞU'na başvurarak yıllık kontrol talebinde bulunmanız, bakımcı firma personeli nezaretinde gerçekleştirilecek  periyodik kontrol çalışması sırasında kontrolü yapan UZMAN GRUP personeline yardımcı olmanız, kontrol sonrasında raporlarınızı alarak varsa eksik ve hatalarınızı gidermeniz ve binanızdaki asansörün güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak üzere UZMAN GRUP A TİPİ MUAYENE KURULUŞU'na başvuru yapmanız gerekmektedir.

Aksi takdirde ilgili mevzuat hükümleri gereğince asansörünüz mühürlenerek kullanım dışı bırakılacak ve asansörün kullanımından doğan yasal sorumluluk bina yöneticine ait olacaktır.

ASANSÖRÜNÜZÜN YILLIK PERİYODİK KONTROLÜNÜN YAPILMASI AMACIYLA AŞAĞIDA İLETİŞİM BİLGİLERİ BULUNAN UZMAN GRUP A TİPİ MUAYENE KURULUŞUNDAN RANDEVU ALINIZ...

UZMAN GRUP A TİPİ MUAYENE KURULUŞU

İletişim Bilgileri

Adres : Karaman Mah. İzmir Yolu Cad. Hüzmen Plaza. No:76 (Carrefour Karşısı) Nilüfer / BURSA