Menu

14 İL, 158 BELEDİYE BAŞKANI BURSA’DA BULUŞTU

Yazdır / Tarih: 2016-12-19

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler 1.Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantısı yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Cuma günü öğlenden sonra başlayan ve Pazar günü konuk belediye başkanlarının şehir turu ile tamamlanan Yerel Yönetimler 1.Bölge toplantısının ilk gününde Belediye Başkanları, Meclis üyeleri ve Ak Parti teşkilatları Yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcıları katıldı.

 ORHANGAZİ TAM KADRO İLK GÜN TOPLANTISINDAYDI

Yerel Yönetimler İstişare toplantısının ilk gününde Belediye başkanı Neşet Çağlayan ve 16 Ak Partili meclis üyesi toplantıya katıldı. Toplantıya Ak Parti Orhangazi ilçe başkan yardımcısı Yusuf Bektaş’ta katılırken, ikinci gün programı ise tüm gün devam etti.

 İKİNCİ GÜN BAKAN VE BAKAN YARDIMCILARININ SUNUMLARI YAPILDI

Bursa’da gerçekleştirilen ‘Yerel Yönetimler 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’, ‘Şehir Şehir Büyük Türkiye’ hedefiyle, Marmara Bölgesi ve yakın çevresinde, hizmetlerini sürdüren yerel yönetimlerin temsilcilerini Bursa’da bir araya getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Grand Swiss-Bellhotel Çelikpalas Otel’de AK Parti tarafından gerçekleştirilen ‘Yerel Yönetimler 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova belediyelerinden başkanlar ve belediye temsilcileri, milletvekilleri, ilçelerin ve beldelerin belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediyelerin bürokratları olmak üzere yaklaşık 160 kişi katıldı. Toplantıda, geçen hafta İstanbul’da, bugün sabah saatlerinde de Kayseri’de yaşanan hain saldırıda yaşamını yitiren şehitler anıldı ve birlik mesajları verildi.

 “GÜÇLÜ ŞEHİRLERLE GÜÇLÜ TÜRKİYE”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Yerel Yönetimler 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda geleceğe emin adımlarla ilerleyen Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya değer katan çevre yatırımlarını, tarihi ve kültürel miras projelerini, yerli üretim ve teknoloji adımlarını katılımcılarla paylaşan Başkan Altepe, “Türkiye ekonomisinin yüzde 65’ini oluşturan şehirlerden gelen misafirlerimizi Bursa’da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Bilgi ve deneyim paylaşımlarını önemsiyoruz. Çünkü yerel yönetimler arasındaki koordinasyon, kentlerin daha da güçlü olmasını sağlar. Güçlü Türkiye, güçlü şehirlerle, güçlü şehirler ise yerel yönetimlerin de güçlü olmasıyla oluşur. Hizmette ise gönüllere hizmet etmek önemli” dedi.

Bursa’nın değerlerinden de bahseden Başkan Altepe, “Türkiye, gelişiyor ve kalkınıyor. Bizlere de çalışmak düşüyor. Bursa, büyük bir hazine. Şehirlerin performansı, Türkiye’yi etkiler. Yerelde güçlü olunması, sinerji oluşturulması, ortak akılla kaynakların en güzel şekilde değerlendirilmesi önemli. Bursa, son 10 yıldır tarım, ticaret, sanayi başta olmak üzere her alanda büyük adımlar atıyor. Her alanda büyük yatırımlar var. Yüksek katma değerli ürünler üretmeliyiz. Türkiye’nin öncü olduğu yerel yönetimler olarak vatandaşların tüm dertleriyle ilgileniyoruz. Halk yerel yöneticileri tanıyor. Geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” diyerek, çalışmalarının özveriyle süreceğini belirtti.

 “BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da yaptığı açıklamasında, milletten başka güven ortamı olmadığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, yerel yönetimlerin temsilcilerine vatandaşlarla iletişimin önemini vurguladığı konuşmasında, “Milletimize güvenip kendimize inanarak yolumuza devam ediyoruz. Halktan kopmayın, vatandaşların elini sıkın. Gönül gözüyle irtibat kurun. Vatandaşın ızdırabını belki çözemeyebilirsiniz ama paylaşabilirsiniz. Bizim birinci görevimiz paylaşmak, ikinci görevimiz gücün yettiği oranda çözüm bulmaktır. Bir elin 5 parmağı da güçlü ise o bilek güçlü olur. Biz, hep birlikte bir aileyiz, birlikte güçlüyüz. Birlikte yürüme anlayışını geliştireceğiz” diye konuştu.

Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü İlyas Şeker ile AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun da Bursa’da bir araya gelen yerel yöneticilerin, kentlerinin geleceği adına önemli çalışmalara imza atacaklarını belirterek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptılar. Toplantının açılışının ardından Bakan Müezzinoğlu, tüm kentlerin yerel yöneticileriyle günün anısına fotoğraf çektirdi. Basına kapalı olarak devam eden programda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan hizmetlere teknik geziler yapıldı.

 BAKAN YARDIMCILARI SUNUM YAPTI

Programın ikinci gününde öğlenden sonra programında ise bakanlıkların bakan yardımcıları, bakanlıkların yerel yönetimlere yaptığı desteklemeler ile ilgili sunumlar yaptılar.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler