Menu

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE KADIN DERNEĞİ AÇILIŞI YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2016-10-18

Orhangazi’de bir süre önce resmi kuruluş işlemleri tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği (DEMKA) lokali, ilçe protokolü ve eşlerinin katılımı ile hizmete girdi. Kapalı Pazaryeri’nde Orhangazi Belediyesi’nin de katkıları ile oluşturulan Lokal için düzenlenen açılış törenine Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, kadın kuruluşları, protokol eşleri ve dernek üyeleri katıldı.

Dernek açılışında ilk konuşmayı yapan Dernek Kurucu Başkanı Maide Tunçbilek, 15 Temmuz Darbe girişimi gecesinin bu milletin hafızasına ve zihnine kazındığını belirterek, o gece millet olarak darbe girişiminin karşısında durduk. Darbe girişiminde kadınlarımızın rolü de büyüktü. Biz de Orhangazi’de böyle bir dernek kurarak demokrasiye ve Millet iradesine sahip çıkmak istiyoruz dedi. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’ye böyle bir dernek kazandırılmasında katkısı olanları kutlayarak, 15 Temmuz Darbe gecesi ve yaşanan ihanetin her platformda ve her alanda milletin hafızasından silinmemesi için hatırlatılması ve demokrasiye daha fazla sahip çıkılması gerekiyor. Bu tür dernek ve STK’lar görevini layıkı ile yaptığı taktirde demokrasi dışı hareketler ve darbe girişimi de her zaman bizlere anımsatılmış olacak. Bu anlamda bu derneğin faaliyetlerini önemsiyoruz dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Cumhuriyet tarihinde Türkiye’nin bir çok darbe atlattığını, darbe tehdidi ile karşı karşıya kaldığını vurgulayarak ancak milletimizin iradesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu ile ilk kez bambaşka bir şekilde cereyan eden 15 Temmuz darbe girişimi milletimizin sayesinde millet darbesine dönüşmüştür. Bu vesile ile hem şehitlerimizi saygı ile rahmet ile anıyorum hem de gazilerimize uzun ömürler diliyorum dedi. Açılışta son olarak söz alan Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, böyle bir hususta özellikle Kadınların rol alması ve rol üstlenmesi bizler için son derece anlamlıdır dedi. Konuşmaların ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu dualar edildi. Açılış kurdelasını ise protokol eşleri ve dernek yöneticileri birlikte yaptı. Açılışın ardından DEMKA yönetimi tarafından derneğin oluşturulmasında katkısı olan kişi ve kuruluşlara plaket takdim edildi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız 

Diğer Haberler