Menu

15 TEMMUZ'UN KAHRAMANLARI ORHANGAZİLİLERLE BULUŞTU

Yazdır / Tarih: 2016-11-24

 

 

15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi İstanbul ve Ankara’da yaralanarak 15 Temmuz Gazisi olan Sabri Ünal, Üzeyir Civan, Mehmet Köse, İsmail Sarıgül ve Halil İbrahim Sağlık, Orhangazi’de Belediye tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri anma gecesinde Orhangazililerle buluştu. Kuran-ı Kerim Okuma dünya şampiyonu Bünyamin Topçuoğlu’nun okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan gecede Belediye Başkanı Neşet Çağlayan bir konuşma yaptı.

 

‘TÜRK MİLLETİ ASLİ GÖREVİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEKTİR’

‘Ülkemizin nasıl bir badire atlattığını, nasıl bir işgalden kurtulduğunu hepimiz biliyoruz’ diyen Başkan Çağlayan, yapılan ihanetin ölçüsünü kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını ifade ederek, ‘Bizler belki sıcağı sıcağına o sıkıntıları yaşamadık, ama burada meydanlarla yüreğimizle beraber o insanlarla beraberdik. Rabbim nasip etti, bu aziz millete biçtiği rolün hala bitmediğinin bir işareti olarak Başkomutan’ın bir emriyle bütün bedenini, canını, cananını her şeyini feda eden insanlar sokaklara döküldü ve tarihin öncelerinden beri İslam’a hizmet eden yüce Türk Milleti yine Allah’ın izniyle bu asli görevini yapmaya devam ediyor, edecektir’ dedi.

 

‘AYNI KARARLILIKTAYIZ’

Her daim uyanık olmak gerektiği uyarısını yapan Başkan Çağlayan, ‘Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, bu coğrafya üzerinde emeli olanların emellerinden vazgeçeceği yok. Dolayısıyla bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmak şartıyla her zaman teyakkuz halinde bulunmak zorundayız. İnşallah 15 Temmuz gecesi meydanlardaki o birliktelik hali devam ettiği müddetçe bu millet üzerinde, bu devlet üzerinde bir takım operasyon insanlar bu hayallerini ertelemek zorunda kalacaklardır’ şeklinde konuştu. 15 Temmuz gecesinde her siyasi görüşten insanların meydanları hıncahınç doldurduğunu hatırlatan Çağlayan, ‘Böyle bir birliktelik ruhuyla ülkemizi geleceğe taşıma noktasında kanımızın son noktasına kadar göreve hazır olduğumuzu o meydanlarda hayırdık. Bugünde yine bu kararlılıktayız’ diye konuştu.

İhanetin bu noktaya ulaşacağını kimsenin düşünemediğini aktaran Çağlayan, ‘Cummhurbaşkanımız, Başkomutanımızın uzun zamandan beri uyarılarının ne kadar haklı olduğunu da her birimiz o gece şahit olduk. Bu millet Başkomutanı’nın emriyle sokağa çıkmasını, bütün değerlerine sahip çıkmasını bilen bir millet olduğunu bütün dünyaya haykırdı’ dedi. 

 

MEHMET KÖSE; ASIL KAHRAMAN ÖMER HALİS DEMİR’DİR

Darbe girişiminin sabahında 5 dakikada tank kullanmasını öğrenen ve internette fenomen olan Mehmet Köse bugüne kadar her katıldıkları programlarda aynı duyguları yaşadıklarını belirterek, ben bir gazi değilim, biz bir fenomen olduk. Kahraman diyorsanız, Amerika’daki bir soysuzun emri ile katledilen Ömer Halis’tir asıl kahraman. O akşamki şehitlerdir kahraman, o akşamki gazilerimizdir asıl kahraman dedi. Mehmet Köse insanların 5 dakikada tankı nasıl sürdüğünü merak ettiğini ama asıl merak edilmesi gereken 5 saniyede can verenlerdir diye konuştu. Darbe olduğunu o gece işyerine çağrıldığında öğrendiğini belirten Mehmet Köse, bugünlerde bir de mağdur edebiyatı yapılıyor. Geçsinler bunu dedi. Köse tankı nasıl sürdüğünü belirterek, tankın yanına gittiklerinde tankı çekerek götürmeyi düşündüklerini ancak bunun mümkün olmadığını anladıklarını belirterek, tankı sürmekten başka çaremiz olmadığını anladık. Biz de onu yaptık dedi. Darbe girişimine tiyatro diyenlere de tepki gösteren Mehmet Köse, madem tiyatroydu, Gezi olaylarında en önde olan tiyatrocular neden gelip oynamadılar madem dedi. 9 tank ile zırhlı personel taşıyıcıları güvenli bir şekilde İETT parkına çektiklerini vurgulayan Köse, asıl kahramanlar tank sürenler değil, asıl kahramanlar şehitlerimiz ve gazilerdir diyerek konuşmasını tamamladı. 

 

SABRİ ÜNAL; BENİM ÜLKEMDE DARBE YAPAMAZSIN KOMUTAN

Darbe gecesi bir tankın iki kez üzerinden geçtiği Sabri Ünal ise benim olduğum bu ülkede darbe yapamazsın kelimesinin nereden çıktığını anlattı. Sabri Ünal, o gece en yakın karakola gittik. Daha sonra Kaynarca merkezine geldik. Oradan da Kartal metro istasyonuna hareket ettim. Minibüsten indiğimde bir manga asker vardı. Minibüsten iner inmez Benim olduğum bu ülkede darbe yapamazsın komutan diye bağırdım. O komutan üzerime yürüyüp “Biz darbe yapmıyoruz. Bu ülkeyi kurtarmaya çalışıyoruz”  dedi. Ben de üzerimdeki biber gazını komutanın yüzüne sıktım diye konuştu. O geceye dair duyduğu hikayelerden birisini anlatan Sabri Ünal, o gece asker polisin silahına el koyunca, Karadenizli vatandaşların ne kadar silah toplayabildiyse polislere getirdi. Bu olayı hiç bir zaman unutamam. 

 

İSMAİL SARIGÜL; BACAĞIMDAN VURULDUM, HASTANEYE GİTMEK İSTEMEDİM

Darbe gecesinin bir diğer gazisi İsmail Sarıgül şunları söyledi; Darbe gecesi haberi aldıktan sonra televizyondan olanları izledim. 4 amcamla birlikte Pendik sahile indik. Daha sonra Sabiha Gökçen Havalimanına gittik. Orada dehşeti gördük dedi. O gece bir binbaşının bir astsubaya halka ateş açması emri verdiğini ancak astsubayın “benim o kadar kanım bozuk değil, vurmam” deyip kendi kendini vurduğunu da anlatan İsmail Sarıgül, ayağımdan 2 kurşunla yaralandım. Yoğun kan kaybı yaşadım. Amcam arabasını getirip benimle birlikte 4 yaralıyı hastaneye kaldırdı dedi. Gece 2 de yaralandığını ancak sabaha karşı 4’de hastaneye gidebildiğini belirterek, yanlışlıkla taburcu edilmeye çalışıldım ama sonra hatadan dönüldü dedi. Şehit olmak için evden çıktığını vurgulayan İsmail Sarıgül, söz konusu vatanımızsa, bayrağımızsa seve seve ölmeye hazırız dedi. 

 

H.İBRAHİM SAĞLIK; ASKERİ İKNAYA ÇALIŞTIK

Olay gecesi çalıştığı inşaat firmasının Karaköy’deki şantiyesinde olduğunu belirten 15 Temmuz gazisi Halil İbrahim Sağlık; yatsı namazını kıldıktan sonra Cumhurbaşkanının sokaklara davetini duyunca, namaz bize nasıl farzsa, sokağa çıkmak da bize farzdır diyerek, yanımda çalışan 5 arkadaşımla birlikte Karaköy’den Taksim’e kadar yürüdük dedi. Taksim’de bazı kendini bilmezlerin Erdoğan istifa sloganları attığını da belirten Halil İbrahim Sağlık, o sloganları atanlar daha sonra kaçarak gittiler dedi. Askerleri ikna etmeye çalıştıklarını da vurgulayan Sağlık, Taksim’e sürekli takviye güç geldi. Biz de askerlerin karşısına dikildik. Onların bir çoğunu püskürttük. Bir askerin elindeki silahı almaya çalışırken silah ateş aldı ve o esnada yaralandım. Şişli Eftal hastanesine götürüldüm dedi. 

 

O GECEYE SENARYO DİYENLER GELİP O SENARYODA OYNASAYDILAR YA

15 Temmuz gazilerinden Üzeyir Civan ise kendilerinin o gece senaryo yazmadıklarını belirterek, o gece bütün milletimizle birlikte destan yazdık diye konuştu. Üzeyir Civan, insanlar bize geçmiş olsun ziyaretine geliyor teselli etmeye çalışıyor ama elhamdülillah biz bir kolumuzu vatana feda ettiğimiz için şükrediyoruz dedi. Darbe girişimi gecesinde Sabiha Gökçen Havalimanına gitmek için yola çıktığını ve havalimanına yaklaştığında silah sesleri duymaya başladıklarını belirten Üzeyir Civan, ancak silah sesleri Sabiha Gökçen tarafından değil, tam tersi bir yerden geliyordu. O bölgeden bir arkadaşımıza telefonla ulaştık. O bölgede çok sayıda yaralı olduğu haberini aldıktan sonra mutlaka oraya gitmemiz gerektiğine karar verdik ve o bölgeye gittik. Ben de oradaki olaylarda kolumu kaybettim dedi. 

 

BAŞKAN ÇAĞLAYAN’DAN GAZİLERE PLAKET

Program sonunda Kaykamak Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Yzb.Gökhan Su ve MHP ilçe başkanı Necati Güneş, programa katılan gazilere çiçek ve çini tablo hediye etti. 

 

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler