Menu

1.ALTIN ZEYTİN ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yazdır / Tarih: 2015-11-05

Bu yıl 37.si gerçekleştirilen Orhangazi Zeytin Festivali kapsamında bu yıl ilk kez bir Gala Gecesi düzenlendi. Festival tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyan 1.Ulusal Altın Zeytin Ödüllerinin dağıtıldığı gece Sakallı Tesisleri’nde düzenlendi.

 

MUHTEŞEM BİR GECE OLDU

Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesi tarafından organize edilen ve 14 kategoride akademisyenlerden oluşan bir jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen 1.Ulusal Altın Zeytin Ödülleri için düzenlenen törene Bursa Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, CHP Bursa Milletvekili Osman Sarıbal, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Jand.Yzb.Ogün Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Akademisyenler, STK temsilcileri, siyasiler, Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı ve Olay TV’den de canlı yayınlanan 1.Ulusal Altın Zeytin Ödül töreninde 14 kategoride ödüller verildi.

 

SPONSORLARA PLAKET

Gecede ayrıca 37.Orhangazi Zeytin Festivali’ne katkıda bulunan sponsor firma ve kişilere de protokol üyeleri tarafından birer plaket takdim edildi. Gecenin son bölümünde kürsüye gelen festivalin ana organizatörleri Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ve Belediye başkanı Neşet Çağlayan, salonu dolduranlara birer konuşma yaptılar. Programın son bölümünde ise Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

İŞTE ÖDÜL ALANLAR

1.       İhracat Ödülü    : Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği

 (En fazla ihracat rakamına sahip firmadır)

2.       Basılı Eser          : Prof. Dr. Nihat AKTAN               

(Sofralık Zeytin Teknolojisi konusunda yazdığı kitap uzun yıllardır pek çok Üniversitede ders kitabı olarak okutulmaktadır)

3.       Araştırmacı        : Prof. Dr. Erdoğan BARUT

(Gemlik Zeytin Çeşidinde Bilezik Alma, Seyreltme ve Büyümeyi Düzenleyici Kimyasal Maddelerin Verim, Kalite ve Periyodisiteye Etkileri” üzerine araştırma” yaptı. DPT, TUBİTAK ve Üniversite Araştırma Birimiyle birçok projede proje yürütücüsü olarak görev aldı. Uluslararası dergilerde ve birçok yurtiçi ve yurtdışı sempozyumlarda yer alarak toplam 85 adet yayını bulunmaktadır)

4.       Kadın Üretici     : Semra KARA (Zeytinyağının Butik Kraliçesi)

(Sektöre pazarlama konusunda getirdiği yenilik ve katkı sağlamıştır)

5.       Tarımsal Örgütlenme ve Pazarlama         :Paşapınar Köyü Kalkınma Kooperatifi

(Zeytin konusunda faaliyet gösteren başarılı bir tarımsal örgütlenmedir. Üreticiden aldığı zeytini İşleyerek pazarlamaktadır)

6.       Yenilik                 : Doç. Yasin ÖZDEMİR

(Sucuk ve Peynir şeklinde dilimlenebilir zeytin ürünü üretimi)

7.       Duayen                 : Ahmet GÜNGÖR

(Bölgede uzun yıllardır zeytin işi ile iştigal etmektedir. Hem üretim hem de pazarlama alanlarında faaliyet göstermektedir)

8.       Belgesel                               : Cemil Yavuz

9.       Kamu Spotu        : Elçin ELMALIOĞLU KARAAHMET

10.    Şiir                        : Adnan CANO

11.    Fotoğraf              : Elif KUŞÇULU MU

12.    Reklam Görseli : Muhammed Taha SAMASTI  / Talha TOPÇU

Yaptığımız çalışmaların halkımıza duyurulması noktasında göstereceğiniz azim ve çabadan dolayı teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

 

 

 

Diğer Haberler