Menu

2016 YILI YATIRIM YILI OLACAK

Yazdır / Tarih: 2015-12-11

Orhangazi Belediyesi, Başkan Neşet Çağlayan başkanlığında Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Birim Müdürleri’nin de hazır bulunduğu toplantıda 2015 yılının değerlendirilmesi, 2016 yılının da yatırım programları masaya yatırıldı.

 

HER BİRİM PLANLAMASINI ANLATTI

Neşet Çağlayan’ın başkanlık ettiği toplantıda her birim 2015 yılında kendi birimi ile ilgili yaptığı çalışmaları ve 2016 yılında yapılacak olan çalışmaları tek tek anlattı. Kültür Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile tüm belediye başkan yardımcıları kendi birimleri ile ilgili değerlendirme çalışmalarını yaptıktan sonra yeni yılın programı görüşüldü.

 

2016 YILI YATIRIM YILI OLACAK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2015 yılında belediye olarak ağırlıklı hizmetler olarak alt yapı, asfalt, parke ve satıh kaplama ile dış mahallelerdeki tüm bağlantı yollarında üst yapı çalışmaları ile alt yapı çalışmaları üzerine yoğunlaştıklarını, bunun yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında da bir çok projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Çağlayan, 2016 yılında Kültür Müdürlüğü bünyesinde mevcut çalışmaların devam edeceğini, festivallerin tamamının yeni yılda da yapılacağını belirterek, Ata Sporlarımızı önemsiyoruz. Dolayısıyla da bu konuda yağlı güreş müsabakaları ile Atlı Cirit Müsabakalarını da yeni yılın çalışma programına dahil etmeyi planlıyoruz dedi.

 

FEN İŞLERİMİZ YOĞUN MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Fen işleri müdürlüğümüzün 2015 yılında tüm yoğunluğunu alt yapı ve üst yapı çalışmalarına verdiğini belirterek, Orhangazi Belediyesi olarak şehir merkezi ve dış mahallelerimizde 2015 yılı içinde 130 bin m2 parke, bordür ve kaldırım çalışmaları yapıldı. Buna ilave olarak alt yapı çalışmalarının devam ettiği dönemlerde 200 bin m2’lik de geçici satıh kaplama asfalt çalışması yürütüldü. Satıh kaplama çalışmalarımız dış mahallelerimizde ve mahalle bağlantı yollarında halen devam ediyor dedi.

 

ASFALT KONUSUNDA TÜM İLÇELER İÇİNDE EN ÇOK YATIRIMI ORHANGAZİ ALDI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, alt yapı ve asfalt ile kaldırım çalışmaları konusunda da Büyükşehir Belediyesi’nin Orhangazi’de çok büyük çalışmalar yaptığını da hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı ve BUSKİ Orhangazi’de 2015 yılında tam 330 bin tonluk asfalt çalışması yaptı. Buna ilave kaldırım çalışmalarını da sürdürüyor. Bu rakam 2015 yılı baz alındığında tüm ilçeler içinde en çok yatırımın yapıldığı ilçenin Orhangazi olduğunu gösteriyor. Bunun bir nedeni de Orhangazi Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara bizlerin verdiği ekip ve araç desteği olarak görülüyor. Bu konuda Orhangazi’ye büyük teveccüh gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye de teşekkürlerimizi sunuyorum dedi. Bununla birlikte BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz şehrimizde alt yapının içme suyu hatları ile ilgili çalışmalarında da sona yaklaşıyor. Büyükşehir ekiplerimiz hem bu çalışmaları sürdürüyor, bir yandan da asfalt çalışmalarını arkasından tamamlıyor. Tekke Mahallemizde içme suyu bağlantılarının yapıldığı bölgelerde asfaltlamalar da hızla devam ediyor dedi. Çağlayan 2016 yılının ilk çeyreğinde Orhangazi’de bu konudaki çalışmaları nihayetlendirmek, yaz aylarına da her bölgedeki asfalt ve parke çalışmaları tamamlanmış bir şekilde girmek istiyoruz dedi. 2016 yılında kırsal bölgelerde 100 bin m2 satıh kaplama asfalt, 25 dış mahallenin tamamında yapılan 80 bin m2 parke çalışmasına ilave 65 bin m2 daha parke çalışması yürüteceklerini belirten Çağlayan, bu konuda dış mahallelerimizin tüm ihtiyaçlarını da 2016 yılı içinde tamamlamış olacağız dedi.

 

TENİS KORTU DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLDU

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Belediyesi olarak yaptıkları tenis kortunun da büyük beğeni topladığını belirterek, bu konuda bir çok belediye bizlere başvurarak aynı projeden talepte bulunuyorlar. Bu da bizim Fen İşlerimizin bu konuda nasıl bir başarılı çalışma yürüttüğünün en önemli göstergesi dedi.

 

 

PARK BAHÇELERİMİZİ YENİLEYİP SAYILARINI ARTIRACAĞIZ

Başkan Çağlayan, 2015 yılı içinde ilçe genelinde 32 çocuk parkı ile dinlenme park alanlarının elden geçirilip rehabilitasyonu sağlandıktan sonra daha modern bir şekilde hizmete sokulduğunu vurgulayarak, 2016 yılında hem diğer parkların rehabilitasyonunu sağlamış olacağız, hem de yeni park alanlarını ilçemize kazandırmış olacağız dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ MART AYINDA BAŞLAMIŞ OLACAK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek projeleri de anlatarak, öncelikli çalışmamız Kültür merkezi konusunda olacak. Kültür Merkezimizi Marmarabirlik arsasının bir bölümüne inşa edeceğiz. Yaklaşık 9 bin m2 kapalı alanı olan, içinde 3 adet sinema, 3 adet çeşitli büyüklüklerde konferans salonları, Nikah Salonu, otopark ve sergi salonlarının olacağı Kültür Merkezimizi Mart ayında ihalesini yapıp inşaat çalışmalarına başlamayı arzuluyoruz dedi.

 

2016 YATIRIMLARIN HAYATA GEÇİRİLDİĞİ YIL OLACAK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2015 yılında tüm enerjilerini alt yapı ve asfalt çalışmalarına verdiklerini de hatırlatarak, 2016 yılı ile birlikte artık yatırımlarımızın hayata geçeceği, projelerin teker teker yapımına başlanacağı bir yıl olacak. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin Kültür Merkezi inşaatının yanı sıra, Göl Sahil Düzenleme çalışmaları birkaç ay içinde başlayacak. Ilıca’da Büyükşehir Belediyemizin hayata geçireceği proje olacak. Hanımlar Lokalimizi tamamladık, kısa bir süre içinde hizmete sokacağız. Mezarlık düzenlemelerimiz başladı. Merkez yeni mezarlık ile Dutluca mahallesi mezarlığında düzenlemeler başladı. Bu çalışmalar tüm dış mahallelerimizde devam edecek dedi.

 

SPOR YATIRIMLARI ARTACAK

Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi ile Orhangazi Belediyesi’nin semt sahaları projesinin devam ettiğini de belirterek, Orhangazispor tesisleri yanında standartlara uygun bir sahayı tamamladık. Yeniköy ve Ortaköy’deki saha çalışmalarımız sürüyor. Bunlara ilave olarak önümüzdeki günlerde Hürriyet Mahahallesinde bir halı saha ile Narlıca’daki halı saha çalışmalarını başlatacağız. Böylece 14 adet semt futbol sahasını da yeni yılda hizmete sokmuş olacağız dedi.

 

 

Diğer Haberler