Menu

35. Orhangazi Zeytin Festivali Kutlandi

Yazdır / Tarih: 2013-11-05

Festival Coskusu

Bu yil 35.si düzenlenen Orhangazi Zeytin Festivali Kutlama Programi yapildi. Milletvekilleri, Vali yardimcilari ve Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’in da katildigi festivalin kutlama programi renkli görüntülere sahne oldu. Büyüksehir Belediyesi bando ve mehter takimi ile halkoyunlari gösterilerinin gerçeklestirildigi festival Kervan Geçis yarismasi ile tamamlanirken, festival kapsaminda düzenlenen yarismalarda dereceye girenler bu festivalde ödüllerine kavustu.
 
 
 
35.Orhangazi Zeytin Festivali kutlama programi Cumhuriyet Alaninda gerçeklestirildi. Ilki 1978 yilinda yapilan ve bu yil 35.si düzenlenen Zeytin Festivali’nin kutlama programi Festival Komitesi adina Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Baskani´nin Cumhuriyet anitina çelenk sunumu, saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasi ile basladi.
 
 
 
Protokolden büyük ilgi
 
35.Orhangazi Zeytin Festivaline bu yil ilgi hayli yüksek oldu. Programa Vali yardimcisi Hüseyin Eren, Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal Ak Parti Bursa Milletvekili Ismail Aydin, CHP Milletvekili Ilhan Demiröz, , ilçe protokolü, siyasiler ve çok sayida vatandas ile davetli katildi.
 
 
 
Zeytine vurgu
 
Festivalin açis konusmasini Orhangazi Ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Gürkan Kabul yapti. Daha sonra sirasiyla Belediye baskani Ismail Tartar, Ilçe Kaymakami Mustafa Selman Yurdaer ve Bursa Vali Yardimcisi Hüseyin Eren, CHP Bursa Milletvekili Ilhan Demiröz, Ak Parti Bursa Milletvekili Ismail Aydin ve DP Genel Baskani Gültekin Uysal birer konusma yaptilar. Konusmalarin ardindan Cargill Ilkögretim okulu Halkoyunlari ekibi ile Balgöç Halkoyunlari ekipleri birer gösteri sundular.
 
 
Ödül töreni düzenlendi
 
Programda ayrica festival kapsaminda düzenlenen Bahçe Bakim, Zeytin Dane, Güzellik Yarismasi, Zeytinyagli Yemek ve Zeytinyagli tatli yarismasi, Kervan Geçis yarismasi ve Kompozisyon yarismalarinda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafindan verildi. Yarismalardan sonra ise Bursa Büyüksehir Belediyesi Mehter Takimi ile Bursa Kiliçkalkan ekibinin gösterileri sahnelendi. Festival, kervan geçisi ile sona erdi.





 

Diğer Haberler