Menu

5 LİTRE BİTKİSEL ATIK YAĞ GETİRENE 5 LİTRE SU HEDİYE

Yazdır / Tarih: 2023-01-26

Orhangazi belediyesi Çevre dostu çalışmasını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre ve Koruma birimi tarafından yürütülen çalışma sıfır atık projesi kapsamında gerçekleştiriliyor Çalışma kapsamında 5 Litre bitkisel atık yağ getirene 5 Litre su hediye edilecek.

Orhangazi belediyesi çevre dostu çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede temizlik işleri müdürlüğü Çevre koruma birimi tarafından Sıfır atık projesi kapsamında başlatılan ve İki yıldır devam eden bu Çalışma yeni bir ivme kazandırılarak devam ettiriliyor. Bu Çalışmayla Orhangazililer artık bitkisel atık yağlarını farklı noktalara dökmeyecek ve böylelikle çevre kirliğinin oluşmasının önüne geçilecek. Çalışma sayesinde atık yağlar kanalizasyon Şebekesine karışmayacak su kaynaklarının kirletilmesi önlenecek.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dökülen atık yağ hepimizin sorumluluğundadır, diyerek sözlerine“  5 litre atık yağ 5 milyon litre suyu kirletmektedir. Bu Gerçekten çok korkunç bir olaydır. Gelecek nesillere daha güzel ve temiz bir dünya bırakmak için atık yağlarımızı asla atmamalıyız ve toplama alanlarına getirip çevremizi temiz tutma konusunda duyarlı olmalıyız.“ Şeklinde devam etti. Başkan Aydın açıklamasına “  Bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçilmesi için böyle bir kampanya başlattık ve vatandaşlarımız bu çalışmaya çok büyük bir ilgi gösterdi. İfadeleriyle son verdi. 5 Litre Bitkisel atık yağ getiren vatandaşlara 5 litre su hediye edilecek. Atık yağlar Orhangazi Belediyesi Ak masalara götürülecek.

Diğer Haberler