Menu

ABDURRAHMAN DİLİPAK DÜNYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNİ ANLATTI

Yazdır / Tarih: 2018-02-19

Orhangazi Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti ve Memur-Sen Orhangazi Şubesi tarafından düzenlenen ve Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın katıldığı konferansa Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ve çok sayıda izleyici katıldı.

“KAPİTAL DÜZENİN MÜCADELESİ”

İlim Yayma Cemiyeti Orhangazi Şube Başkanı İbrahim Gül’ün açılış konuşması ile başlayan konferansta daha sonra mikrofona gelen Abdurrahman Dilipak, bugün dünyada artık kapital düzenin var olma mücadelesi verdiğini belirtti. Afrin Operasyonuna değinen Abdurrahman Dilipak Afrin Operasyonu tam da yapılması gereken bir zamanda başladı. Eğer Afrin operasyonu için düğmeye  basılmamış olsaydı, bu operasyon yapılmamış olsaydı, yarın bugün Afrin’de verdiğimiz mücadelenin aynısını Hatay’da vermek zorunda kalacaktık. Afrin Operasyonu öncelikle Hatay’ı kurtarma operasyonudur dedi. Abdurrahman Dilipak Suriye’de tüm emperyalist güçlerin bulunduğunu bunların tamamının da terör örgütlerini maşa olarak kullandığını belirterek, hedef Türkiye. Türkiye toprakları hedefte. Bunun için de Afrin’de 3 yıldır akıl almaz hazırlıklar yapmışlar. Fransızlara ait bir çimento fabrikasından beton, Almanlara ait bir firmadan da demir temin edilerek orada betondan tüneller kanallar açmışlar. Bu kanallar kazma ile kürek ile kazılmadı. İş makineleri ile yapıldı. Kim yaptı, Amerika ve diğer emperyalist güçler dedi. Dış güçlerin Afrin’i de içine alan bir koridor planladıklarını da belirterek, Türkiye Afrin operasyonunu başlatarak bu koridoru engellemiş oldu. Bunların Hatay’ı almaları için birkaç ayı kalmıştı. Plan belki de bahar ayında Hatay’a girmekti. Ama biz tüm dünyanın karşı çıkmasına rağmen Afrin Operasyonunu başlatarak bunun da önüne geçmiş olduk dedi.

AFRİN OPERASYONU 15 TEMMUZ KADAR ÖNEMLİ VE DÜNYADA O KADAR ETKİ YARATTI

Abdurrahman Dilipak, Türkiye için Afrin operasyonu 15 Temmuz kadar etkili. Dünyada da bu operasyon 15 Temmuz kadar ses getirdi diye konuşarak, bugün içimizdeki bir takım geri zekalılar bizim Suriye’de ne işimiz var gibi saçma söylemler ortaya atıyorlar. Oysa çok değil, bundan sadece 100 yıl önce Hatay, İskenderun, Antep ve bu bölgelerde yaşayan herkesin nüfus kayıtları Halep’e bağlıydı. Tapu kayıtları Halep’ti. Orada yerinden yurdundan edilmiş 4 milyon insan var. Türkiye mazlumun yanındadır, mazlumun destekçisidir. Suriye sonrasındaki adımlarını Türkiye’ye yönelik atmak isteyen güçlere karşı bizim de bu operasyonu yapmamız gerekiyordu dedi. Afrin operasyonunun yavaş yavaş ilerlediğini de belirten Abdurrahman Dilipak, adım adım gitmeli. Çünkü biz oraya katliam yapmaya gitmiyoruz. Biz yaşatmak için oradayız. Biz Afrin’de katil olmayacağız. Teröristler için bile bir koridor bırakıyoruz ki bırakıp gitsinler. Biz böyle bir milletiz dedi. Savaş gücümüz Afrin’i 1 günde cehenneme çevirecek kadar güçlü diyen Dilipak ama biz asla bunu yapmıyoruz. Adım adım ve sadece eli silahlı teröristler hedefimizde var dedi.

AFRİN SONRASI MÜMBİÇ, SONRA KUZEY IRAK VE KANDİL

Abdurrahman Dilipak Kasımpaşalı diye isimlendirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır dünya için kurulu bulunan düzene çomak soktuğunu belirterek, onlar eski Türkiye’yi istiyor. Hiçbir şeye karışmasın, biz idare edelim diye bekliyorlar. Ama Kasımpaşalı bunların ezberini de bozdu düzenini de. Bugün bize yönelik saldırılar da işte bu nedenden dedi. Dilipak Afrin’den sonra hedefin Mümbiç, bir sonraki adım ise Kuzey Irak ve Kandil. Türkiye sınırındaki bu tehditleri ortadan kaldırana kadar durmayacak dedi. Konferansın son bölümünde Abdurrahman Dilipak izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Konferans bitiminde ise ilçe protokolü tarafından Dilipak’a bir tablo hediye edildi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler