ADALET SARAYI’NIN TEMELİ MUHTEŞEM BİR TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yazdır / Tarih: 2018-03-24

Orhangazi’de, Belediye tarafından tahsis edilen arsa üzerine Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan yeni Adalet Sarayı binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Bursa Adli Yargı İlk derece Mahkemesi adalet Komisyonu başkanı Ali Rıza Bir, Bursa Bölge Adliyesi Mahkemesi başkanı Abdülkadir Şahin, Bursa Bölge Adliyesi Başsavcısı Ali Öksüz, Orhangazi Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman, Bursa Adliyesi Cumhuriyet Savcıları, Orhangazi Cumhuriye Savcıları, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, CHP ilçe başkanı Sevim Turan, MHP İlçe başkanı Necati Güneş, DP ilçe başkanı Baki Bekar, bürokratlar ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen Temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını Orhangazi Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman yaptı. Salman halen adliyenin hizmet verdiği Kaymakamlık binasının fiziki olarak artık yetersiz kaldığını belirterek, yeni bina ile artık çok daha iyi şartlarda adalet hizmetleri vermiş olacağız dedi. Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman, adaleti tesis etmek için binaların önemli olduğunu belirterek, ancak bundan daha önemlisi bizlerin adaleti en iyi şekilde tesis etmemizdir dedi. Salman, binanın fiziki özellikleri ile ilgili de bilgi verirken, konuşmasının son bölümünde binanın ilçeye kazandırılmasında emeği olanlara teşekkür etti.

ÇAĞLAYAN;

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Neşet Çğalayan, Adliye binasının ilçemize hayırlı olması temennisinde bulunarak, uzun yıllardır beklenilen Adalet Sarayı binasının artık bugün burada yeşerdiğini görüyor olmak bizleri mutlu ediyor dedi. Çağlayan emeği geçenlere teşekkür ederek, yeni binamız ilçemize yakışacak. Hemen yanında inşa edeceğimiz Şelale Park ile de ilçemize yakışacak bir proje olacak dedi. Hürriyet Mahallesi’nin geçmişten bu yana bir serzenişi vardı. Hürriyet Mahallesi üvey evlat. Bizler bu üvey evlat algısını ortadan kaldırdık. Artık bu algı sona erdi. Bugün burada temeli atılan Adalet sarayı ile birlikte kamuya ait bir çok binamız Hürriyet Mahallesine taşınmış durumda. Yakın zamanda ilçe tarım müdürlüğünü de bu bölgenin yakınlarına yapacağız. Dolayısıyla sosyal tesisleri ve kamu binaları ile Hürriyet Mahallesi de ilçemizin cazibe merkezi haline gelecek dedi. Çağlayan Orhangazi’nin günden güne gelişen bir ilçe olduğunu belirterek, hem sanayisi hem güçlü tarımı gölü bir çok değeri ile birlikte gerçekten bugüne kadar arzu ettiği seviyeye gelememesinin sıkıntısını da yaşayan bir ilçemiz. Ancak son zamanlarda gerek merkezi hükümetimiz, gerek büyükşehir belediyemiz gerekse Orhangazi Belediyesi olarak bizlerin yaptığı çalışmalar ve bir çok proje ile birlikte kabuğunu kıran bir ilçe, geleceğe damgasını vuran bir ilçe. Bu noktada bütün kurumları ile beraber ortak bir çalışmanın ürünü olarak ilçemizi daha farklı noktalara taşımaya gayret ediyoruz. Bu yıl için de yapılacak olan çalışmalarla birlikte Orhangazi çok daha farklı bir çehreye dönüşecek dedi. Törende daha sonra konuşan Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ise Adalet Sarayı binasının ilçeye kazandırılmasına katkı sunan tüm kurumlara teşekkür etti. Programda son olarak söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Adalet Sarayı binasının aslında 10 yıl önce Orhangazi’ye kazandırılması gerektiğini ancak o dönemin yerel yöneticilerinin yer konusunda gerekli hassasiyeti göstermemesinden dolayı projenin bugünlere kaldığını belirterek, burada Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Göreve gelir gelmez Adalet Sarayı binamız için yer tahsisini yaptı. Bizlerle birlikte Ankara’da projenin onayı için savcımızla birlikte uğraştı ve bugünlere geldik dedi. İsmail Aydın, Orhangazi’de kendisinin avukatlık mesleğine ilk başladığı yıllarda eski Hükümet konağında toplamda 200 m2’lik bir alanda adliyenin hizmet verdiğini bugün 7 bin 500 metrekare kullanım alanında modern bir adalet sarayına kavuşmuş oluyoruz dedi. Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri temel atma butonuna basarak inşaatın temelini attı.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınıız