Altın Karagöz Yarışması: Orhangazi’de Dünya Dansları Sahne Aldı

Yazdır / Tarih: 2024-07-10

Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması Orhangazi Gösterisi, muhteşem görüntülerle yapıldı. Yarışma, M. Turgut Ünlü Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlendi. Etkinliğe, Belediye Başkanı Bekir Aydın'ın yanı sıra Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, AK Parti İlçe Başkan Vekili Oğuz Hatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Lütfi Bakırdan ve İbrahim Altuntaş, Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İlçe Teşkilat Mensupları, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 36.kez düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Orhangazi bölümünde çeşitli ülkelerden gelen halk dansları ekipleri muhteşem gösterileri ile sahne aldı. Etkinliğe, İrlanda, Kazakistan ve Kolombiya'dan ekipler katıldı. Muhteşem gecede yabancı konukların yanı sıra, Orhangazi Belediyesi Kafkas Ekibi, Orhangazi Belediyesi Halk Dansları ve Nazende Halk Dansları ekipleri de gösteri yaptı.

Geleneksel kültürel etkinlik, halk danslarının zenginliğini ve çeşitliliğini sergilerken, katılımcılar farklı kültürlerin danslarını izleyerek unutulmaz bir gece yaşadı.