Altyapi Çalismalari Orhangazi'de Sorunsuz Devam Ediyor

Yazdır / Tarih: 2013-11-25

Altyapi çalismalari devam ederken Altinbas Insaat Santiye Sefi Insaat Mühendisi Atilla Yardim son günlerde medyada yer alan haberlerle ilgili açiklamalarda bulundu.

Orhangazi’de altyapinin sorunsuz bir biçimde devam ettigini ifade eden Yardim “Altyapinin bir süresi var bu süre içerisinde bu eksikliklerin tamami giderilecek. Dileyenler santiyemize gelip çalismalarla ilgili bilgi alabilirler. Bizler seffaf olarak hassasiyetle çalismalarimizi gerçeklestiriyoruz. Altyapi insaat gurubunun en dertlilerinden bir tanesidir. Bizler plan programlarimizi haftalik olarak gerçeklestiririz bir program dahilinde çalisiyoruz. 8 ayri ekibimiz var. Tüm hatlarin desarjlarini gerçeklestiriyoruz. Simdiye kadar Kanalizasyonunun %39 ´u yagmur suyunun ise %57 ´ si bitti. Hatlarin paralel olmasi parsel baglantilari evlerin pis su giderlerinin ana hatlara baglanmasi ve yagmur suyu izgaralarinin da baglanmasi yapilacak. Bizler Altinbas firmasi olarak daha öncede sayisiz yerde altyapi isini gerçeklestirdik bunun disinda bir çözüm yok bu sikintilari hep birlikte çekecegiz. Künk boylariyla ilgili de degisik zamanlarda dedikodular çikmisti bununda gerçekle alakasi yoktur. Çalismalar 35 yil sonraki nüfus hesaplanarak yapilmisti. Orhangazi Belediyesi 200 lük çaplar varken projede bunu 300 mm lik çaplara çevirtti. Simdi yagmur ve içme suyu hatlari dösüyoruz. Iznik’teki hatlar 200 lük çaplar hemen dibimizdeki ilçe, Orhangazi’deki minimum çaplar 300 lük. Bu anlamda kimsenin aklinda bir sey kalmamasi lazim Orhangazi Belediyesi bu anlamda hayli hassas bir denetmen olarak tüm islerin isleyisini kontrol etmektedir. Bizlerde Altinbas firmasi olarak elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Projenin disinda herhangi bir uygulama yapmamiz olanaksizdir. Kis aylarinda bu ve benzer sikintilarin olacaktir. Kazdigimiz malzemeyi dolgu olarak kullanmiyoruz. Yerine micir ve stabilize dolgu kullaniyoruz. 1400 lük yagmur suyu toplayici hattiyla 500 lük kanalizasyon hatlari Yalova caddesi boyunca devam edecek. Göl yolu yaklasik 2 ay içerisinde asfaltinin bitmesini planliyoruz. Çünkü burada hem topragin çökmesini beklemek durumundayiz hem de malzemenin oturmasini.