Menu

ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2016-12-02

Orhangazi Belediyesi’nin Aralık ayı Belediye Meclis toplantısı Neşet Çağlayan başkanlığında Belediye Meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis üyelerinin tam kadro olarak katıldığı Aralık ayı meclis toplantısında 3 gündem maddesi ile 1’de ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

BELEDİYE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURACAK

Aralık ayı meclis toplantısında ilk madde görüşmesinde Orhangazi Belediyesi tarafından Çeltikçi’nin yüksek kesimlerinde bulunan Mal Müdürlüğüne ait bir arsa üzerine Güneş Enerji Santrali Kurulması konusu görüşüldü. Meclis toplantısında gündem maddesi ile ilgili açıklamalar yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, belediye tarafından kurmak istedikleri güneş enerji santrali ile hem hibe programına başvurma, hem de belediyeye ait tüm elektrik abonelerin elektriğini karşılamayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Neşet Çağlayan Tarım Bakanlığının Güneş Enerji Santrali ile ilgili hibe destekleri bulunduğunu da belirterek, bu konuda yapılacak çalışma ile 1 milyon euro hibe destek almayı planlıyoruz. Ayrıca Güneş Enerji Santralimizi ilk etapta 1 MW kapasiteli olarak planlıyoruz. Bu kapasite gelecekte artırılabilecek dedi. Çağlayan, santralin Çeltikçi Mahallesi sınırları içinde Mal Müdürlüğüne ait bir arsa üzerine yapılacağını da belirterek, santralin tamamlanıp hizmete girmesi halinde Orhangazi Belediyesi olarak 650 bin TL’lik bir tasarruf da yapmış olacağız dedi. Aralık ayı meclis toplantısında Belediyenin Güneş Enerji Santrali projesi ile ilgili Neşet Çağlayan’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

ÇAKIRLI’DAKİ İSTİKLAL SAVAŞI ŞEHİTLİĞİ KORUMA ALTINA ALINIYOR

Aralık ayı meclis toplantısında daha sonra Çakırlı Mahallesinde bulunan İstiklal Savaşı şehitlerinin bulunduğu bir arsa, Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak planlanması görüşülerek karara bağlandı. Konu ile ilgili imar değişikliği görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. Aralık meclisinde ayrıca Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği Hukuk Komisyonuna, 2017 yılı Evsel Katı Atık Toplama Tarifeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler