Menu

ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISININ EK OTURUMU YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2018-01-09

Orhangazi Belediye Meclisi Aralık ayı ek oturumu yapıldı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan başkanlığında gerçekleştirilen ve geçtiğimiz Perşembe günü yapılan ilk oturumda bazı komisyonlara havale edilen maddelerin görüşülüp karara bağlandığı Aralık Ayı Ek Meclis toplantısında Tam Maliyet Esaslı Evsel Katı Atı Toplama tarifesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek mecliste karara bağlandı. Buna göre Katı atık toplama fiyatlarında yapılan indirim sonrasında ticari işletmeler için 20 TL, konutlar için 9,7 TL olarak belirlendi. Meclis ek toplantısında mezarlıklar müdürlüğü bütçesinden Zabıta Bütçesine aktarım yapılırken, Özel Kalem Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne ek bütçe aktarımı Plan ve Bütçe Komisyon raporları doğrultusunda kabul edildi.

AMATÖR SPORA DESTEK MECLİSTE ONAYLANDI

Orhangazi Belediyesi’nin Aralık Ayı Ek meclis toplantısında Orhangazi’de faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri için eğitici ve antrenörlerin isthidam edilmesi, ücretlendirilmesi, başarılı sporculara ödül ile ayni ve nakdi yardım yapılması plan ve bütçe komisyonu raporu doğrultusunda mecliste kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR’E TAHSİSİ YAPILAN ARSALAR GERİ ALINDI

Aralık ayı ek meclis toplantısında Orhangazi Belediyesi 2018 Mali Yılı Performans programı kabul edilirken, Gemiç mahallesinde daha önce zeytin entegre tesisi yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ancak Büyükşehir Belediyesi’nin tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilmesi sonrasında tahsis edilen arsanın geri alınması oy birliği ile kabul edildi. Muradiye Mahallesindeki bir arsa için yapılan plan değişikliği ile Cihanköy mahallesinde Özel Eğitim ve Yurt Alanı yapımı için plan değişikliği de mecliste kabul edildi. Gedelek Mahallesinde Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı yapımına yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama imar plan yapılması da oy birliği ile kabul edildi.  

Diğer Haberler