ARITMA TESİSİ HİZMETE GİRDİ

Yazdır / Tarih: 2016-03-03

Orhangazi 3 yeni esere kavuştu. Orhangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Atıksu Arıtma Tesisi, Suni Çim Saha ve Hanımlar Lokali’nin açılış törenleri Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Ak Parti Orhangazi ilçe başkanı Mustafa Kaya, siyasiler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

İLK AÇILIŞ TÖRENİ ATIKSU ARITMA TESİSİ İÇİN

3 ayrı eserin açılış töreninin yapıldığı Orhangazi’de ilk tören İznik Gölü Pompa İstasyonu yanında bulunan Atıksu Arıtma Tesisi için yapıldı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Arıtma Tesisi’nin açılış töreninde yaptığı değerlendirmede, Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile Orhangazi’de alt yapının yanı sıra atıksu arıtma tesisi inşaatını da tamamladıklarını belirterek, hızlı bir şekilde önümüzdeki süreçte asfalt çalışmalarımız tamamlayacağız. Ardından ilçemize dev eserler kazandırmaya devam edeceğiz dedi. Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi’yi çok önemsediklerini belirterek, Alt yapı ile birlikte aynı anda Atıksu Arıtma Tesisi’ni tamamladıklarını belirterek, çevreye önem veriyoruz. Bu öneme binaen de özellikle arıtma tesislerini önemsiyoruz dedi. Altepe daha önce yapımına başlanan Atıksu Arıtma Tesisi’nin Japon kredisi ile yapıldığını ve bu proje ile ilgili tüm borçların Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini de hatırlatarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı vizyon ile biz de vizyonumuzu geniş tutarak projeler geliştiriyoruz dedi.