Menu

Aydın, Polis Teşkilatının Kuruluşunun 179. Yıl Dönümü Törenlerine Katıldı

Yazdır / Tarih: 2024-04-05

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Türk Polis Teşkilatının 179. yıldönümü anma etkinliklerine katılım gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü Erol Yavuz,  ilçe protokolü ve polis memurları da hazır bulundu. Başkan Aydın, konuyla ilgili açıklamasında, Türk Polis Teşkilatının köklü tarihine ve toplum içindeki önemine vurgu yaptı. "Türk Polis Teşkilatımız, Türk devlet geleneğinin en köklü kurumlarından biri olarak 179 yıldır hizmet vermektedir," dedi ve ekledi: "Bu uzun ve başarılı geçmişe sahip az sayıda kuruluşumuz var ve polis teşkilatımızla gurur duyuyoruz. Polislerimiz, bilgi, eğitim ve tecrübelerini kullanarak görevlerini yerine getirirken, gerektiğinde canlarını da tehlikeye atarak hizmet vermektedirler." Aydın, polislerin terörle mücadeleden, gece görevlerine, yaşlı ve engelli bireylere yardım etmeye kadar geniş bir yelpazede fedakârlık gösterdiklerini belirtti.

Başkan Aydın'ın konuşması, toplumun polis teşkilatına olan sevgi ve saygısını dile getirerek son buldu: "Çocukluğumdan beri, birçok gencin hayali polis olmaktır. Her ne kadar herkes bu mesleği icra edemese de, Türk toplumu genel olarak polis dostudur. Polis Teşkilatımızın 179. yıldönümünü kutlar, tüm polis memurlarımıza saygı ve sevgilerimi sunarım."

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve İlçe Emniyet Müdürü Yavuz'un Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla devam etti. Bir polis memurunun günün anlamını vurgulayan konuşmasıyla tören sona erdi. Belediye Başkanı Bekir Aydın, bu anlamlı günde Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılarak çalışmalarını sürdürdü.

Diğer Haberler