Menu

BALGÖÇ ORHANGAZİ SOSYAL TESİSLERİ MUHTEŞEM BİR TÖRENLE AÇILDI

Yazdır / Tarih: 2018-02-19

Orhangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Balgöç Sosyal Tesisleri düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti il başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balgöç Genel Başkanı Prof.Dr.Yüksel Özkan, Ak Parti Orhangazi ilçe başkanı Mustafa Kaya, MHP ilçe başkanı Necati Güneş, DP İlçe başkanı Baki Bekar, ilçedeki tüm Sivil Toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve Balgöç üyelerinin katıldığı tören Balgöç Orhangazi Şube Başkanı Hüseyin Ali Yetim’in konuşması ile başladı. Yetim, Sosyal Tesisin kendilerine kazandıran Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Balgöç Genel Başkanı Prof.Dr.Yüksel Özkan ise Orhangazi Belediyesi’ne teşekkür ederek, Balgöç Kamu yararına çalışan bir dernek. İnşallah bundan sonraki süreçte Balgöç üyelerimiz yaşadıkları her soruna bu çatı altında çözüm bulacak dedi. Balgöç Genel Başkanı ayrıca tüm Balkan göçmenleri olarak Afrin’e yapılan operasyonu desteklediklerini ve her an görev almaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

ÇAĞLAYAN; YENİ ESERLERİMİZ YOLDA

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise Balgöç’ün kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu hatırlatarak bizler de ilçemizde yaşayan tüm Balkan göçmeni hemşehrilerimize güzel bir eser kazandırmanın gurunu yaşıyoruz dedi. Çağlayan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ilçeye yeni eserler kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise eserin kazandırılmasından dolayı Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a teşekkür ederek, tüm bu eserler ve yapılan hizmetler Büyükşehir Belediyesi yasası ile daha üst seviyelere çıkmış durumda. Zaman içerisinde göreceğiz ki tüm ilçelerimiz büyük hizmetleri almaya devam edecek dedi.

ÇAVUŞOĞLU; AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ HİZMET DEMEKTİR

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bal-Göç'ün kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu söyledi. Merhum Mümin Gençoğlu abimizin 1989'lu yıllarda ortaya çıkarak, öncesinde Bulgaristan'da yaşanan mezalimin toplumda bir farkındalık oluşturması, uluslararası alanlarda bir destek olması amacıyla kurulmuş bir dernek diye konuşan Çavuşoğlu, bu derneğin bir hemşerilerine bakan yönü var, bir de görünmeyen yönü var. Aslında Bal-Göç derneği sadece Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımız açısından değil, bütün balkanlarda yaşayan soydaşlarımız açısından; politikaların belirlenmesinden tutunda oradaki ihtiyaç sahibi insanların istifadesine sunmak üzere ortaya koydukları proje ve desteklere kadar bir çok alanda önemli faaliyetler yürütüyorlar. Onun için bu binanın kendilerine hayırlı olmasını niyaz ediyorum dedi. Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; Orhangazi Belediyesi burada çok farklı bir güzellikte yapılan binayı kendi insanının hizmetine sunmak gibi bir faaliyeti ortaya koydu. Eskiden hatırlarsanız Belediyecilik faaliyetleri olarak aklımıza gelen şeyler; kaldırımların yapılması, çöplerin toplanması, bir takım altyapı faaliyetlerinin yürütülmesine matuf işlerden ibaretti. Ancak AK Parti Belediyeciliği ile bu bakış açısı değişti. Esasen AK parti iktidarının da genelde iktidara taşınmasının temel taşlarının döşendiği yer mahalli idareler yöneticiliğidir. Zira sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbulluların büyük bir teveccühünü kazanarak İstanbul'da belediye başkanlığını kazandıktan itibaren ortaya koyduğu anlayış bütün bir Türkiye'ye teşmil edecek bir anlayış idi. Hatırlayınız İstanbul'un işler acısı halini, çöp yığınlarının köşe bucak bulunduğu, insanların omuzlarında kovalarla su taşıdığı, hatta küvetlerde haftalık suların tasarruf edilerek kullanıldığı bir durumdu. Sadece bir kaç ay sonrasında Sıranca Dağlarından tam 7 gölet yapılmak suretiyle İstanbul'un su sorunu ortadan kalktı. Bugün İstanbul yeşil ve maviye bürünmüş durumda. Şehiriçi ulaşım günden güne değer kazanıyor. Dünyada son 10 yıldaki en büyük 10 projenin 5 tanesi Türkiye'de gerçekleştirilmiş ve bunların çoğu İstanbul'da; Marmaray, Osmangazi Köprüsü,  Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve büyük havalalanı. Şimdi bakıyorsunuz aynı şekilde Kanal İstanbul projesi.  Eğer amacınız millet ise, amacınız hizmet ise ortaya koyacağınız çok proje var, yapabileceğiniz çok iş var. Bizim bakış açımız, bizim çıkış noktamız insanımızın hayatını kaliteye kavuşturmak, standartlarını yükseltmek ve böylelikle büyüyen Türkiye ile beraber kendisine öz güven sağlamış bir milletin bölgesinde küresel anlamda söz sahibi olmasını sağlamak. Dolayısıyla bugün burada yapılan hizmet de hiçte yabana atılacak bir hizmet değil. Emek var, sarfiyat var, harcama var ama herşeyden önemlisi insanımızın burada geçireceği zaman, alacağı kararlarla beraber karşımızda duruyor.

BALGÖÇ’TEN PLAKET

Konuşmaların ardından Balgöç Orhangazi yönetimi, törene katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğplu, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ilçe kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti il başkanı Ayhan Salman ve yüklenici firma yetkililerine teşekkür plaketi takdim etti. Tören Sosyal Tesislerin açılış kurdelasının kesilmesi ile sona erdi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler