Menu

BALGÖÇ SOSYAL TESİSLERİ TEMELLERİ ATILDI

Yazdır / Tarih: 2016-11-11

Orhangazi Belediyesi tarafından Orkent bölgesinde yapılacak olan yeni Balgöç Sosyal Tesisleri ve Ticaret Merkezi’nin temel atma töreni Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Balgöç Genel Başkanı Prof.Dr.Yüksel Özkan, Balgöç Orhangazi Şube Başkanı Hüseyin Ali Yetim, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, MHP ilçe başkanı Necati Güneş, SP ilçe başkanı Emin Akbulut, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

YETİM’DEN TEŞEKKÜR

Törende ilk konuşmayı yapan Balgöç Orhangazi Şube Başkanı Hüseyin Ali Yetim, Böyle bir tesisin yapımı geçmiş dönemlerde de çok konuşuldu ancak, bunu gerçeğe dönüştürmek Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a kısmet oldu. Belediye başkanı Neşet Çağlayan’a Balgöç’e böyle bir tesis kazandıracağı için teşekkür ediyorum dedi. Daha sonra kürsüye gelen Balgöç Genel Başkanı Prof.Dr.Yüksel Özkan, böyle bir projenin örnek olduğunu belirterek, projenin bu aşamaya gelmesi esnasında birkaç kez görüştük. Bizim böyle bir beklentimiz yoktu. Ancak Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan, bizlere böyle bir eser kazandırmak istediğini söyledi. Biz de mutlu olduk dedi. Çağlayan’ın son derece mütevazi ve Orhangazi sevdalısı bir kişi olduğunu belirten Yüksel Özkan, böyle bir eseri bizlere kazandıracağı için de kendisine teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

2017 YILI BÜYÜK PROJELERİN BİRER BİRER HAYATA GEÇECEĞİ YIL OLACAK

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Balkan Göçmeni vatandaşlar için böyle bir eser kazandıracak olmalarından dolayı mutlu olduğunu belirterek, Balgöç projemiz ile birlikte 2017 yılı artık büyük eserlerimizin birer birer hayata geçeceği bir yıl olacak dedi. Daha sonra konuşan Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ise Orhangazi’nin günden güne gelişip güzelleştiğini belirterek, bu çalışmalara katkı koyan başta belediye başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum dedi.

AYDIN; ORHANGAZİ ESERLERİ İLE BÜYÜYECEK

Daha sonra söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise Orhangazi’nin son 1,5 yılda özellikle üst yapının tamamlanması ile başka bir görünüme kavuştuğunu belirterek, artık bundan sonraki süreç bu kentin daha yaşanabilir bir şehir olması için yapılacak çalışmalarla dolu olacak. Bütün bu çalışmaları hayata geçiren belediye Başkanımız Neşet Çağlayan’ı kutluyorum dedi. İsmail Aydın, balkan göçmeni soydaşların kendileri için de son derece önemli olduğunu belirterek, geçmişte Osmanlı nasıl ki her dinden insana kucak açtıysa, bugün de Suriyeli ve başka ülkelerden gelen sığınmacılara kucak açan Türkiye Cumhuriyeti gelecekte tıpkı Osmanlı gibi anılacak dedi.


KURBAN KESİLDİ, İLK HARÇ DÖKÜLDÜ

Orhangazi Belediyesi tarafından yapılacak olan yeni Balgöç Sosyal Tesisleri ve Ticaret Merkezi temel atma töreninde konuşmaların ardından dualar yapıldı, kurban kesildi. Daha sonra protokol üyeleri harç butonuna basarak ilk harcı döktü. Proje 2017 yılı sonuna kadar tamamlanıp hizmete sokulacak.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız 

Diğer Haberler