BAMESA ÇELİK YÖNETİCİLERİNDEN ZİYARET

Yazdır / Tarih: 2016-05-26

Bamesa Çelik AŞ Yönetim Kurulu üyesi Jose Pablo Rivadulla, Genel Müdürü Oscar Angeles ve Fabrika Kalite Müdürü Serdar Ertürk, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında ziyaret etti. İspanya’dan Türkiye’ye gelerek Bamesa Çelik AŞ’nin yeni yatırım planlamasını yapan Yönetim Kurulu üyesi Jose Pablo Rivadulla Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a fabrikanın planladığı yeni yatırım ve devam eden çalışmaları ile ilgili bilgi aktardı. İspanyol yönetici Jose Pablo Rivadulla, Bamesa Çelik fabrikasının kuracağı yeni yatırımın Türkiye’de ilk ve tek olacağını belirterek, yeni kuracağımı hat ile birlikte Renault, Ford, Toyota, Honda gibi büyük otomotiv fabrikalarına çelik üretimi yapacaklarını belirtti. Rivadulla, Bamesa Çelik AŞ’nin Orhangazi’de eğitime de katkı sunduğunu belirterek, bugüne kadar Bamesa Bursları ile farklı dallarda toplam 42 genci mezun ederek istihdama kazandırdıklarını hali hazırda da 23 üniversite öğrencisine burs imkanı sağlamaya devam ettiklerini belirtti. Yıllık 740 bin ton üretim kapasitesi bulunan Bamesa Çelik AŞ’nin yeni oluşturacağı yatırımın son sistem ve ileri teknoloji ürünü bir hat olacağını belirten Jose Pablo Rivadulla, Gemlik ve Manisa’da da yine farklı hizmet alanlarımız var. Bugüne kadar Orhangazi’de yaptığımız hizmetler ve burada olmaktan dolayı bizler son derece mutluyuz. Buradaki yatırımlarımızı artırıp Orhangazi’ye ve dolayısıyla da Türkiye’ye daha fazla katkı sağlamayı da planlıyoruz dedi.

ÇAĞLAYAN’DAN BAMESA’YA DESTEK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, daha önce defalarca ziyaret edip gezdiği Bamesa Fabrikasının ileri teknoloji ürünü bir işletme olduğunu belirterek, Bamesa Çelik AŞ’nin Orhangazi’mize ve Türkiye’ye çok ciddi ekonomik katkıları bulunduğunu bizler de biliyoruz. Bizler yerel yöneticiler olarak Bamesa fabrikasının tüm çalışmalarında yanında olmaya devam edeceğiz dedi. Çağlayan yeni yatırım konusunda da mevzuata uygun bir şekilde işletmenin önünü açacak çalışmaları yapabileceklerini belirterek, Bamesa Orhangazi’den memnun, bizler de Bamesa’dan memnunuz dedi.