Menu

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ İLÇEMİZ STK VE MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Yazdır / Tarih: 2016-11-17

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Orhangazi’deki sivil toplum kuruluşları ile buluşmasında ilk olarak söz alan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Numan Kurtulmuş’u Orhangazi’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çağlayan Orhangazi’nin tarım ve sanayiden geçimini sağlayan bir ilçe olduklarını belirterek, sanayi bizim için çok önemli zira ihracat rakamlarımız 540 milyon doları bulan bir ilçeyiz. Tarımda da özellikle zeytin üretimi üzerine bir tarım sektörümüz var. Orhangazi bu değerlerinin yanı sıra bu değerlere bir değeri daha eklemenin çabası içinde.

Orhangazi turizmde söz sahibi olma, turizm kenti de olma çabası içinde. Bu konuda çalışmalarımız var. Özellikle sağlık ve termal turizmi noktasında yapılan çalışmalar neticelendiğinde İznik gölümüzün o eşsiz güzellikleri ile birlikte turizm açısından da tercih edilen bir ilçe olacak Orhangazi. İlçemizin lojistik noktasında, bulunduğu yer açısından baktığımızda, gelişmeye müsait hızla gelişmeye namzet bir ilçe. Bugün Türkiye’de pergelin bir ayağını Orhangazi’ye yerleştirdiğinizde 15 dakika ile 2 saat arasındaki bir mesafede Türkiye nüfusunun yüzde 40’ına ulaşabilecek konumdayız. Dolayısıyla Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun kalan kısmının ikmali ile birlikte hızla gelişecek bir beklentimiz ve buna doğru orantılı hazırlıklarımız var dedi. STK ve Muhtarların toplu halde bu toplantıya katılmasını da anlamlı bulduğunu belirten Neşet Çağlayan, zira başta hükümetimiz olmak üzere milletvekillerimiz de sayın valimizle, Büyükşehir Belediye başkanımızla değerli kaymakamımızla ve ilçemizdeki sivil toplum örgütlerimizle gerçekten çok uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Bu güzel uyum da bir çok güzelliği beraberinde getiriyor. Üniversitemizin açılışı da bu güzelliklerin sadece bir tanesi olacak. İnşallah bundan sonraki süreçte ülkemize ve ilçemize hizmet noktasında ilçenin bütün erkleri bir arada beraber çalışma ruhu ile birlikteliğimiz devam edecek dedi.

Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, STK ve Muhtarlara hitap etti. Kurtulmuş, toplantıda yaptığı konuşmada, Osmangazi Köprüsü'nün İznik, Orhangazi,Bursa ve İzmir'e kadar olan güzergaha çok büyük değer kattığını söyledi. Türkiye'nin son bir yıl içerisinde terör örgütlerinin tehdidi ve baskısı altında olduğunu belirten Kurtulmuş, PKK, DEAŞ, FETÖ ve diğer terör örgütlerince hem bombalı saldırılarla hem şehirlerde hendekler, çukurlar kazılarak yapılan terörist faaliyetlerle köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığını vurguladı. Sur, Cizre, Hakkari, Şırnak ve diğer birçok yerleşim bölgesinde terör örgütü PKK'nın, kazdığı çukur ve hendekler, patlattığı bombalarla bölge halkına hayatı zindan ettiğini ifade eden Kurtulmuş, "Devlet olarak kararlı bir şekilde üzerlerine gidiyoruz ve bu terör faaliyetlerinde bulunan örgütlerin kökünü kurutmadan da bu operasyonlarımıza son vermeyeceğiz. Artık hiçbir örgüt, arkasında kim olursa olsun, nereden ne destek alırsa alsın, Türkiye'ye karşı terör vasıtasıyla zarar veremeyecektir. Bu noktaya karşı da hızla ilerliyoruz." diye konuştu. STK toplantılarına Bursa Valisi İzzettin Küçük, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Abdülkadir Karlık, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

 

Diğer Haberler