Menu

BAŞKAN AS TV YE KONUK OLDU

Yazdır / Tarih: 2015-12-14

AS TV’de Serkan İnceoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Kent ve Vizyon programının canlı yayın konuğu olan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergün Efendioğlu, kendilerine yöneltilen soruları cevapladı.

YAŞANABİLİR ÇEVRE HEPİMİZİN GAYRETİ

Orhangazi’nin gelişimi noktasında kendisine yöneltilen soruyu yanıtlanan OTSO Başkanı Efendoğlu, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi.‘Orhangazi, sanayi ve tarım alanında çok iyi durumda. Kalkınma olarak tabir edilen tarım sanayi ve turizmde sanayicinin başında olmama rağmen yaşanabilir bir Orhangazi için köylerimizin de ve mahallelerimizin süratle hazırlanması için Sanayi ve Ticaret Odası olarak omuzlarımızla destek veriyoruz. Sanayi açısından yapılan yatırımlara yasa diyerek önüne geçemiyoruz. Ama alternatif bölgeler göstererek Yalova süpürgelik bölgesinde organize sanayi bölgesi çalışması yaptık. Niyetimiz sanayiyi genişletmekten öte ovalarımızı korumaktır. Bu saatten sonra zaten Orhangazi’ye bacalı sanayi müsaade edilmemesi lazım, biliyorsunuz Orhangazi bir çanak gibidir. Mümkün değil artık Orhangazi’de bacalı sanayiye yer yok. Yaşanabilir çevre hepimizin gayreti zaten. Dediğimiz gibi sanayi artılarda getiriyor eksilerde getiriyor. El birliği ile Orhangazi’yi kent kimliğine sokacağız. Başkanımızın da dediği gibi gayretimiz yaşanabilir bir Orhangazi için.’

ORHANGAZİ’Yİ BURSA’NIN VİTRİNİ YAPMAK İSTİYORUZ.

Efendioğlu yapımı devam eden Gebze – Orhangazi – İzmir Otoyolu’nun değerlendirilmesi gerektiğini dile getirerek ‘Otoban tünelinden girildiğinde Orhangazi’de yeşil Bursa’ya girildiğini hissettirmek istiyoruz. Gölümüz ile ovamızla dağımızla, çok güzel bir coğrafi yapımız var. Suretle turizm yatırımlarına yönelmeliyiz. Hakli hazırda güçlü olan sanayinin biraz daha biraz dahası yok. Biziler illa metalcilerin, diğer işletmelerin yanlarında olacağız diye bir şey yok bizler turizmcilerin de yanında olacağız. Bu yüzden önümüzdeki sene direnç göstermeliyiz. Aksi takdir de ovamız elimizden giderse, çok büyük kayıp yaşarız. ‘ diye konuştu.

 

İZNİK GÖLÜ İÇİN İMALAT ZAMANI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan İznik Gölü Orhangazi kıyısında yapılması planlanan projelere değindi. Çağlayan konuşmasında ‘Biraz önce sanayi odası başkanımız Orhangazi’nin yeni misyonundan bahsetti. Orhangazi Tarım kenti mi, sanayi kenti mi bizler bu ikilemlerin içine turizm kentini de katalım istiyoruz. Orhangazi artık sanayide belli bir seviyeye geldi. Bu biz artık sanayiye kapalıyız terimini taşımıyor. Uygun bir bölge uygun bir araziye sanayiyi taşıya biliriz. Kirli sanayiye izin vermeden Orhangazi’nin tarım alanlarını asla zarar vermeden bir sanayileşme olabilir. Tarım alanında zeytin ve meyvesi ile isim yapmış bir kent Orhangazi. Ama bizler artık Orhangazi’nin turizm ile anılmasını istiyoruz. Bizler bugüne kadar İznik gölünü yeteri kadar kullanamadık. İznik gölü coğrafi olarak daha çok Orhangazi’de yer almasına rağmen kimse Orhangazi’de İznik Gölü’ndeki çalışma kapsamında ki projeler sona erdi. Şimdi ihale ve imalat kısmına geçildi. Bu projelerimiz sona erdiğinde Orhangazi’yi bir cazibe merkezi yapacağız. Orhangazi Keramet kaplıcaları ve Çakırlı bölgesinde bir termal bölgemizin yer alması durumunda turizm buralarda hayat bulacak. Öte yandan otoyol ile beraber Orhangazi ulaşım noktasında bir dağıtıcı vazifesi görecek. İstanbul’dan gelenler Orhangazi’de ağırlanacak vatandaşlarımızın burada konaklama yapacakları alanlar inşa etmek Turizm açısından çok önemlidir.’ İfadelerine yer verdi.

TARİHİ YAPIMIZ VAR AMA MÜZEMİZ YOK

İlçenin tarih konusunda eskiye dayandığını bildiren Çağlayan ‘Orhangazi’nin Bursa ile beraberinde oluşan tarihi yapıların bol olmasına rağmen, bir müzesinin olmaması bu tarih kültüründe anılmamasına neden oluyor. Çünkü buradan çıkan tarihi eserler ya İznik’te yada Bursa’da anılıyor. İnşallah Kültür yapılarımızda bu müzeye de yer vereceğiz.’diye konuştu.

TERMİNAL İZNİK YOLU ÜZERİNE TAŞINIYOR

Başkan Çağlayan konuşmasının devamında ‘Orhangazi terminali Büyükşehir Belediyemizin yaptığı kent meydanı projesinin içerisinde yer alıyor. Terminali şehrin bir kilometre uzağına Orhangazi çıkışına Otoyol girişine yakın şuanda orası sebze ve meyve hali olarak kullanılıyor. Projemizde terminali oraya taşımayı planlıyoruz. Kısacası Yenişehir terminalimizi oraya inşa etmeyi düşünüyoruz.’dedi.

TARİHİ YERLERE BU YIL RESTORASYONLAR YAPILACAK

Restorasyon konusunda da bilgi veren Çağlayan, ‘Orhangazi’deki tarihi yapının çoğu yunan işgalinde yıkılmış. Bir hamam kalmış onu da Büyükşehir Belediyemiz ile restore ettik. Fakat dış mahallelerimiz de çok güzel konaklarımız, camilerimiz ve çeşmelerimiz mevcut bunların restorasyonlarını yeni yılda yapmayı planlıyoruz. ‘ dedi.

SURETLE BU AVANTAJDAN YARARLANMALIYIZ

TSO Başkanı Efendioğlu, otoyolun avantajlarından hızla yararlanılması gerektiğini bildirerek ‘ Gebze – Orhangazi – İzmir Otoyolu Orhangazi’den geçti. Tarlalarımız gitti bir çok şeyden taviz verdik. Artık bu noktada bunu nasıl avantaja çevire biliriz buna yönelmemiz lazım. Çünkü İstanbul ve Gebze’nin bir ayağı burada olacak. Buradaki insanlar beyin takımı olarak tatillerinde kafalarını boşaltacak bir yer olarak buraya gelmeli ve burada inşa edilen kültürel alanlardan faydalanmalıdır. Bu projeden Orhangazi’ye para akıtarak burayı yaşanabilir bir alan yapabiliriz. Orhangazi’nin ekonomisini iyileştirecek bir turizm alanını elbirliği ile yapacağız.’ şeklindeki ifadelerine yer verdi.

2016 DOLU DOLU GEÇECEK

Çağlayan 2016 yatırım programlarında da söz etti. Çağlayan, ‘Büyük şehrimiz ile birlikte Orhangazi’nin bazı cadde ve sokakları üzerinde yapılması planlanan çevre iyileştirilmeleri 2016 yılı yatırım programına alındı. Bu çerçevede kaldırım düzenlemeleri enerji nakil hatlarının yer altına alınması gibi çalışmalar yürütülecek. İnsanların yaşadığı alanın ferahlığı çok önemli. Bizler bunun farkında olarak ilçemiz için neler yapabiliriz noktasında çalışmalarımıza başladık ve devam ediyoruz. Bununla beraber Büyükşehir Belediyesi tarafından seyir terası dediğimiz kale bölgesi ve keramet ılıcaları tesisleri de yapılacak. Bununla beraber 100 dönümlük bir arazimizi Büyükşehir Belediyemize tahsis ettik. Bu alanda tarım ile uğraşan çiftçilerimiz için turşu ve zeytin entegre sahası kuracağız. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığımıza da arsa tahsisi yaptık. Bu yatırımlarda okul projeleri de var. Yeni adliye sarayımız da 2016 yatırım programına aldık. İnşallah yeni yıl bizler için dolu dolu geçecek.’ diye konuştu.

 

 

Diğer Haberler