Menu

Başkan Aydın Bahar’ı Minik Öğrencilerle Karşıladı

Yazdır / Tarih: 2024-03-21

Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılan Belediye Başkanı Bekir Aydın, öğrencilerle birlikte baharın müjdecisi olan bu özel günü karşıladı. Başkan Aydın Etkinlikte, Nevruz'un geleneksel simgelerinden biri olan demir dövme ritüelini gerçekleştirerek ok fırlattı. Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sakarya'nın iştirak ettiği tören, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla renklendi.

Nevruz, Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar geniş bir coğrafyada, özellikle Türk milleti olmak üzere toplumların kendi kültürel değerleriyle benimsediği ve baharın başlangıcını simgeleyen bir bayram olarak kutlanıyor.

Anadolu'da ve Türk kültürünün etki alanındaki bölgelerde de derin kökleri olan Nevruz Bayramı, doğanın uyanışını ve yenilenmeyi temsil ediyor.

'Yeni gün' anlamına gelen Nevruz, kelime kökeni olarak 'nev' (yeni) ve 'ruz' (gün) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor ve kuzey yarımkürede, özellikle Türk toplulukları başta olmak üzere birçok halk tarafından tören ve ritüellerle kutlanıyor.

Tören sonrasında, Başkan Aydın etrafında toplanan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek güzel anlar yaşadı. Nevruz kutlama Töreni, bu neşeli ve samimi atmosferle son buldu.

Diğer Haberler