Menu

BAŞKAN AYDIN BAL–GÖÇ’Ü ZİYARET ETTİ

Yazdır / Tarih: 2024-02-28

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Aydın, ziyarette Cumhur İttifakı ilçe başkanları ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte geldi. Dernek başkanı Hüseyin Ali Yetim ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Başkan Bekir Aydın, Balkan göçmenlerinin Türk kültürüne katkılarını övdü.

Aydın, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, "Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'mizi Cumhur İttifakı ilçe başkanlarımız ve meclis üyesi adaylarımızla ziyaret ettik. Nazik misafirperverlikleri ve destekleri için kıymetli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Dernek başkanımız Sn. Hüseyin Ali Yetim ve yönetim kurulu üyelerimize başarı ve kolaylıklar diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Aydın, Balkan göçmenlerinin Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Balkanlarda Türklüğü ve İslamiyet'i yaşatan, Osmanlı'nın uç beyleri ve akıncıları olan Balkan göçmenleri, Anadolu'ya döndüklerinde de vatanseverliklerini göstermişlerdir. Bizler hem bir arada olduk hem bir olduk. Balkan göçmenleri, Anadolu kültürüyle kaynaşarak hem mevcut zamanı güzelleştirmişler hem de ata miraslarını gelecek nesillere bırakmışlardır" diye konuştu.

Başkan Bekir Aydın, Balkan Göçmenleri Derneği'nin uzun yıllardır faaliyet gösteren güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek, "BAL-GÖÇ, Balkan Türk kültürünü Orhangazi'de yaşatan, hemşeri dayanışmasını pekiştiren, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen güzide bir dernektir.” şeklinde konuştu.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Diğer Haberler