Menu

Başkan Aydın Doğru İlaçlama ve Doğru Sulama Eğitimine Katıldı.

Yazdır / Tarih: 2022-06-17

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün verdiği zeytin de doğru ilaçlama ve doğru sulama eğitimine katıldı. Orhangazi‘ye bağlı Çakırlı Mahallesi’nde Eyüp Silmez isimli zeytin üreticisinin bahçesinde verilen eğitim zeytin üreticileri tarafından ilgiyle karşılandı. Eğitim etkinliğine Orhangazi Belediye başkanı Bekir Aydın’ın yanı sıra, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Orhangazi İlçe Tarım Müdürü Mehmet Çınar, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere ve çok sayıda zeytin üreticisi katıldı.

Bursa il tarım ve orman müdürlüğü Çiftçiyi sahada bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda bir çalışma da Orhangazi ilçesi Çakırlı mahallesinde yapıldı. Çalışmada, Zeytin güvesi, yaprak nesli mücadelesi, Çiçek nesli mücadelesi, meyve nesli mücadelesi İle ilgili Uygulamalı ilaçlama eğitimi verildi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, zeytin Orhangazimizin siyah incisidir, diyen Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın sözlerini“ zeytin Orhangazimiz için çok önemli Bir tarım ürünüdür. Her geçen gün zeytinyağının da sağlık açısından ne derece değerli olduğu iyice anlaşılıyor. Elbetteki zeytin üretmek önemlidir ama ondan çok daha önemli, hatta gerekli olan doğru metotla zeytin üretmektir. Budamadan sulamaya, sulamadan ilaçlamaya kadar bütün Safalar en doğru şekilde yapıldığında gerçekten çok kaliteli ve bol verimli ürün almak mümkündür. Sağ olsunlar il tarım müdürümüz bu konuda çok duyarlı. Neredeyse bütün zamanlarını tarlalarda çiftçilerle birlikte eğitim çalışmalarında harcıyor. Kendilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum“ şeklinde tamamladı

Diğer Haberler