Menu

Başkan Aydın Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümü Törenine Katıldı.

Yazdır / Tarih: 2023-04-10

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü törenine katıldı. Tören Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtında yapıldı. Törene Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Erol Yavuz, İlçe protokolü ve polisler İştirak etti.

Belediye Başkanı Bekir Aydın çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Başkan Aydın bu çerçevede Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen törene katıldı.  Tören Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtında gerçekleştirildi. Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve İlçe Emniyet Müdürü Erol Yavuz Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla devam etti. Kutlama töreni Türk Polis Teşkilatını temsilen bir komiserin günün anlam ve ehemmiyetini belirten konuşma yapması ile sona erdi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı. Başkan Aydın açıklamasında “köklü Türk Devlet geleneğinin önde gelen kurumlarından birisi olan Türk Polis Teşkilatımızın 178. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.“ Diyerek sözlerini“ Ülkemizde adları tek tek sayılabilecek kadar az kuruluş böyle eski ve şanlı bir geçmişe sahiptir. Bu nedenle millet olarak sizlerle, siz polis teşkilatımızla gurur duyuyoruz. Meslek sahipleri genelde bilgisini, eğitimini ve tecrübesini ortaya koyarak çalışır. Elbetteki Türk polisi de bilgisini, tecrübesini ve eğitimini ortaya koyarak çalışıyor. Fakat bir farkla. Polisimiz aynı zamanda görevini yaparken gönlünü gerektiğinde de hiç çekinmeden canını ortaya koyarak yapıyor. Sizler yeri geliyor terörle mücadele ediyorsunuz, yeri geliyor bizler rahat uyuyalım diye geceleri çalışıyorsunuz, yeri geliyor yaşlı bir amcamızın ya da engelli bir dostumuzun koluna girip onun hayatını kolaylaştırıyorsunuz.“ şeklinde sürdürdü. Başkan Aydın açıklamasına “ Benim çocukluğumda da öyleydi, şimdi de öyle. Birçok evladımızın aklından,  Ben de bir gün polis olacağım, düşüncesi geçer. Evet, hayatın doğal akışı gereği herkes polis olamıyor fakat Türk toplumu, istisnalar hariç, kelimenin tam anlamıyla polis dostudur. Teşkilatımızın 178. kuruluş yıldönümünü kutluyor, bütün polis kardeşlerime saygı, Sevgi ve minnetlerimi sunuyorum.“ Cümleleriyle son verdi.

Diğer Haberler