Başkan Aydın Ücretsiz Toprak Analiz Çalışmasına Katıldı

Yazdır / Tarih: 2024-01-23

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) tarafından Narlıca Mahallesi’nde gerçekleştirilen ücretsiz toprak analizi çalışmasına katıldı. Analiz sonuçları, çiftçilere anlık olarak teslim edildi.  Çalışma ilerleyen günlerde Orhangazi genelinde genişletilerek devam edecek. Başkan Aydın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Korkmaz, HAGEL Başkan Vekili Selami Ekeman, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Çınar ve Çiftçiler bu önemli çalışmaya katılım gösterdi.

Alinur Başkanımıza Katkılarından Ötürü Teşekkür Ediyorum

Belediye Başkanı Aydın, yaptığı açıklamada, HAGEL ’in de Başkanı olan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş başkanımıza şehrimize katkılarından ötürü çok teşekkür ediyorum, diyerek sözlerine “ HAGEL kıymetli Alinur Başkanımız başkanlığında önemli çalışmalar yürütüyor.“ ifadelerini kullanarak bu katkılardan dolayı Alinur Aktaş’a teşekkürlerini iletti. Ücretsiz toprak analizi çalışmasının çiftçilere büyük kolaylık sağlayacağını vurgulayan Aydın, toprak analizinin toprağın nüfus kâğıdı gibi olduğunu, bu analize bakılarak tarlada ürünün en kaliteli şekilde nasıl yetişebileceğinin anlaşılacağını, bu nedenle çalışmanın ilerleyen günlerde tüm mahallelere yayılacağını dile getirdi. Belediye Başkanı Bekir Aydın açıklamasında “Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği HAGEL ‘in Bursa ve ilçelerinde gerçekleştirdiği çalışmalarla çiftçilere ücretsiz destek sağladığına dikkat çekti. Aydın, Bu destekler arasında tarım makineleri, fide ve fidan, tohum ve teknik destek gibi unsurların yer aldığını, vurguladı.  Orhangazi Belediye Başkanı Aydın, Aktaş’a, birlik başkan vekili Selami Ekeman’a ve emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, tarımın geliştirilmesi adına yapılan bu çalışmalara şahsi katkılarının devam edeceğini belirtti.