Başkan Aydından İstihdam Başarısı, Beş Yılda 2284 Kişiye İş İmkânı

Yazdır / Tarih: 2024-03-22

Orhangazi Belediyesi, istihdam oluşturma konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Özel Kalem Müdürlüğü bünyesindeki İstihdam Masası ve İŞKUR işbirliğiyle yürütülen işe yerleştirme programı, son beş yılda 2284 kişinin iş bulmasına yardımcı oldu.

Aynı zamanda, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa düzenlenen 'Orhangazi İstihdam Günleri' etkinliği sayesinde, iş arayan birçok bireyin istihdamına katkıda bulunuldu ve böylece şehrin ekonomik gelişimine önemli ölçüde destek sağlandı.

Gençlerimiz, Kadınlarımız İş Sahibi Oldu

Bu konuda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Bekir Aydın, "Görevi üstlendiğimiz ilk günden itibaren, vatandaşlarımızın iş bulmaları için ciddi çabalar sarf ettik. İstihdam Masası ve İŞKUR üzerinden yapılan başvuruları, Orhangazi ve çevre bölgelerdeki işletmelerle yaptığımız görüşmelerle eşleştirdik. 2019 Nisan ayından bu yana, beş yıl içinde 2284 vatandaşımızın iş sahibi olmasına vesile olduk. Ayrıca, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte düzenlediğimiz istihdam günleriyle, iş arayanları birçok firma ile buluşturduk. Bu çalışmaların sonucunda birçok gencimiz ve kadınımız iş sahibi oldu.   Benzer uygulamalarımıza önümüzdeki dönemde de ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

Çalışmalar Sürecek

Orhangazi Belediyesi, vatandaşlara yönelik hizmetlerini çeşitli alanlarda sürdürüyor. İstihdam Masası ve İŞKUR aracılığıyla yürütülen iş bulma hizmetleri, Orhangazi ve çevresindeki işletmelerle yapılan görüşmeler neticesinde, son beş yılda 2284 kişinin işe yerleştirilmesini sağladı. Belediye, bu tür faaliyetlerini gelecekte de devam ettireceğini belirtti.