Menu

BAŞKAN BALGÖÇ KONGRESİNE KATILDI

Yazdır / Tarih: 2017-10-02

BAŞKAN'IN BAL-GÖÇ GENEL KURULU'NDAKİ KONUŞMASI

 

         Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Orhangazi Şubesinin olağan genel kurul toplantısına katıldı.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (BAL-GÖÇ ) 15. Olağan genel kurul toplantısında konuşan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Balgöç’ün kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduğunu ifade ederek, 'Balgöç’ümüzün hizmetlerine yardımcı olmak, faaliyetlerinin içinde olmak her birimizin görevidir.' dedi.

         Balgöç için inşa edilen dernek, sosyal ve kültür merkezi binasının çalışmalarına dikkat çeken Başkan Çağlayan, 'Balgöç’ümüze yakışan bir binayı inşa ediyor olmanın ve bugün kullanıma hazır hale getirmiş olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Uzun yıllar hayal edilen bir hizmetti. Bir çok belediye başkanımız düşündüler ama kısmet olmadı. Ama bu dönem genel başkanımız, şube başkanımız ve önceki başkanlarımızın gayret ve ısrarları bizim bu çalışmayı bir önce başlatıp hazır hale getirmemize sebep oldu. Bu çalışmanın yapılmış olması sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda bir hassasiyetin gereğiydi.' diye konuştu.

         Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü: uzun yıllardır, Evlad-ı Fatihan'ın torunları olarak gerek buralarda, gerek balkanlarda hayatımızı sürdürüyoruz. Bizler aynı milletin aynı hedeflerin insanlarıyız. Orta Asya'dan Viyana önlerine kadar, Hicaz'dan Fizan'a kadar dünyanın dört bir tarafına adaleti götürmüş bir milletin evlatlarıyız. Kimimize görevler verildi ve balkanlara bir misyon üzerine gittik. Kimimiz Anadolu'da bekçi olarak kaldık. Bugün burada bir aradayız. Hiç birimizin birbirinden zerre miskal farkı yok. Aynı ruh, aynı heyecan, aynı hedef etrafında toplanan insanlarız.

         Orhangazi Türkiye’mizin küçük bir prototipi. Türkiye’nin her yerinden, Balkan coğrafyasından, Kafkasya'dan her taraftan insanımızın bir arada mutlu şekilde yaşadığı bir ilçe. Birbiri ile anlaşan, birbiriyle kaynaşan kültürel zenginliklerini bir ayrışım değil, zenginlik olarak kabul edip, kardeşlik duygusu etrafında ve hepsinden önemlisi de Orhangazililik paydasında buluşarak ilçemize hizmet eden insanların, mutlu insanların yaşadığı bir ilçedeyiz. Böyle bir ilçede hizmet ediyor olmak da bizlere mutluluk veriyor.

         Daha önceden kendilerine yüklenen misyon gereği balkanlara giden, sonrasında anayurtlarına dönen ve burada çalışkanlıklarıyla dürüstlükleriyle ilçemize büyük katkı sağlayan bir derneğin mensuplarıyla biraradayız.  Bu güzel insanlara hizmet etmek güzel şey ama, o güzel insanların da gerek siyasetin gerek sivil toplum örgütlerinin bütün çalışmalarında yer almasını istiyoruz.  Bu noktada biraz eksiklik hissettiğimizi söylemek istiyorum. Biraz daha taşın altına elimizi koymamız gerektiğinin kanaatindeyim ki bu güzel hasretlerinizin mutlak ve mutlak saydığım noktalarda katkıya dönüşmesi gerekiyor.

 Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler