Başkan Bekir Aydın’dan İkinci Döneminde Hız Kesmeden Hizmet Atağı

Yazdır / Tarih: 2024-07-11

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, belediye başkanlığının ikinci döneminde de çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başkan Aydın liderliğinde ikinci dönemin ilk 90 gününde pek çok önemli çalışma gerçekleştirildi. Birim müdürlükleri bu süreçte başarılı çalışmalara imza attı.

Bu kapsamda, Orhangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilk 90 günde gerçekleştirilen bazı önemli etkinlikler şunlardır:

- *20-21 Nisan:* Orhangazi İznik Gölü kıyısında İznik Ultra Maratonu düzenlendi.

- *23 Nisan:* Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Alanı’nda törenle kutlandı ve ardından M. Turgut Ünlü Açık Hava Tiyatrosu’nda etkinliklerle devam etti. Cumhuriyet Alanı’nda çocuklar için şenlik organize edildi ve ilkokullar arasında en güzel süslenen sınıf yarışması yapılarak kazanan sınıfların öğrencilerine hediye olarak sinema bileti verildi.

- *Başkanımla Okuyorum Projesi:* Bu proje kapsamında, Tuna İlkokulu öğrencileriyle okuma programı düzenlendi.

- *Anneler Günü:* Belediye, ilçede yaşayan şehit annelerini ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutladı.

- *19 Mayıs:* Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen program ve etkinliklerle kutlandı.

- *21-27 Mayıs:* Türk Mutfağı Haftası kapsamında Hanımlar Lokali’nde Orhangazi’nin geleneksel lezzetlerinin tanıtıldığı bir program yapıldı ve "Malhun Hatun Tatlısı’nın halkla buluşması gerçekleştirildi.

- *YKS’ye Girecek Öğrencilere Destek:* YKS’ye girecek olan öğrencilerin sınav yerlerine ücretsiz ulaşımı sağlandı.

- *29-30 Haziran:* Orhangazi Gençlik ve Kültür Merkezi’nde çocuklara yönelik “Öğretmen Dede” tiyatro oyunu sergilendi.

- *Sosyal Yardımlar:* İhtiyaç sahibi ailelere sosyal belediyecilik çerçevesinde sıcak yemek dağıtımı ve erzak yardımları yapıldı ve bu yardımlar devam ediyor.

Orhangazi Belediyesi, önümüzdeki günlerde de çalışmalarını ara vermeden sürdürecek. Belediye, Başkan Bekir Aydın liderliğinde, hemşehrilerine hizmet sunmaya ve ilçenin gelişimi için projeler üretmeye devam edecek.