Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN ATV YE RÖPORTAJ VERDİ

Yazdır / Tarih: 2015-10-30

ATV Avrupa kanalında yayınlanan “Vizyon” programının çekimleri Orhangazi’de yapıldı. Programın yapımcılığı ve sunuculuğunu yapan Gülhabar Merdivan, 37. Orhangazi Zeytin Festivali ve 2. Gedelek Turşu Festivali için ön çekimler yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda Orhangazi’deki zeytin ve turşu üretim ve işleme tesisleri ile yerel değerlerin tanıtım çekimlerini yapan ekip, ilçeyi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’dan dinledi.

 

HER YIL GÜZELLEŞİYOR

Başkanlık makamında yapılan röportajda sunucu Gülbahar Merdivan’ın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, festivaller hakkında bilgiler verdi. Zeytin Festivali’nin 37’nci, Turşu Festivali’nin ise 2’nci kez yapılacağını hatırlatan Çağlayan, “Ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle her iki festivalimizi de ertelemek ve içeriklerinde değişiklikler yapmak durumunda kaldık. Bu yıl iki festivalimizi de bir arada yapacağız. Gelecek yıl iki festivalde kendi tarihlerinde yapılacak.” dedi.  Zeytin Festivali’nin her yıl daha da güzelleştiğini aktaran Çağlayan, “Türkiye’de zeytine en fazla sahip çıkmış bir ilçe olarak 37 yıldır düzenlediğimiz festivalle zeytinimizin tanıtılmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Dünyaca ünlü Gedelek turşusunun markalaşması amacıyla Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Çağlayan, “Belediye’nin de desteğiyle geçen yıl başlatılan Turşu Festivali ile birlikte Gedelek’te üretilen turşunun tanıtımında ciddi mesafeler kat ettik” diye konuştu.

 

ORHANGAZİ ZEYTİN VE TURŞUNUN MERKEZİ

Gedelek turşusunun kendi başına bir marka olduğunu işaret eden Çağlayan, “Orhangazi, Gemlik, İznik ve Mudanya ilçeleri sofralık zeytinin lokomotifi konumunda bulunuyor. Her ne kadar ismini Gemlik’e kaptırsak da, en iyi sofralık zeytinin yetiştirildiği yer Orhangazi’dir. Şuanda ülkenin çeşitli yerlerinde zeytinin üretimi, ticareti yapılsa da ticaretin ve üretimin merkezi Orhangazi’dir. Zeytine 37 yıldır festivallerle sahip çıkan ilçe de Orhangazi’dir.” diye konuştu.

 

ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

Orhangazi’de tarımın yüzde 85’ini zeytinin oluşturduğunu aktaran Başkan Çağlayan, “ORZİM, MARZİM ve dünya firmalarıyla rekabet edebilecek kapasitede olan, dünya pazarındaki yerini arttıran ilçemizde faaliyet gösteren firmalarımız var. Bunun yanında Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi, İznik, Gemlik ve Mudanya bölgesinin zeytinini alıp, işleyeceği, satışa sunacağı entegre tesisi Orhangazi’ye yapıyor. Tüm bu gelişmeler zeytinde Orhangazi’nin farkını öne çıkartıyor” dedi. Orhangazi Belediyesi bünyesindeki Muhtarlıklar Müdürlüğü ile çiftçiye katkılar sağladıklarını anlatan Çağlayan, “Yaptığımız destekler sadece festivallerle kalmıyor. Muhtarlıklar Müdürlüğümüz çiftçinin bilinçlenmesinden sulama sistemlerinin yenilenmesine kadar birçok alanda aktif rol alıyor” dedi.

 

GALA’DA 15 OSCAR ÖDÜLÜ

Başkan Çağlayan, bu yıl ilk defa Ulusal Altın Zeytin Ödülleri gala gecesi yapılacağını ifade ettiği açıklamasını şöyle sürdürdü; festivallerdeki tanıtımın dışındaki amacımız zeytin ve turşunun içinde bulunan tüm kitleleri ortak paydamızda bir araya getirmek. Bu kapsamda zeytin festivali bünyesinde bu yıl ilk defa düzenleyeceğimiz Gala Gecesi olacak. Burada ihracattan, üretime kadar 15 alanda Oscar ödülleri verilecek. Zeytinle

 

80 ÜLKEDE MESAJ

Programın 80 ülkede yayınlanacağını hatırlatan sunucu Gülbahar Merdivan, Başkan Çağlayan’dan izleyicilere mesaj vermesini istedi. Çağlayan ise, “Bizler Orhangazi’de yaşamaktan gurur duyuyoruz. İlçemizin güzelleşmesi, gelişmesi için durmadan çalışıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda, gerek burada yaşayan, gerek diğer şehirlerde yaşayan gerekse de yurtdışında yaşayan hemşerilerimizin ilçemizle gurur duyacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

14 KASIM’DA YAYINLANACAK 

ATV Avrupa’da yayınlanan “Vizyon” programı 14 Kasım’da ekrana gelecek. 11:00 – 12:00 saatleri arasında 1 saat yayınlanacak programın tamamında Orhangazi’nin tanıtımına ve festivallerine yer verilecek. Program Türkiye ile birlikte 80 ülkede yayında olacak. 

 

 

Diğer Haberler