Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN BASIN MENSUPLARI İLE SOHBET TOPLANTISINDA BULUŞTU

Yazdır / Tarih: 2016-11-15

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’deki medya temsilcileri ve basın mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldi. Son dönemlerdeki çalışmalar ve planlananlar ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda başkan basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

FESTİVALLER İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE GERÇEKLEŞTİ

Geçen hafta yapılan festivallerden söz eden Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, her ne kadar ilk günü yağmurun azizliğine de uğrasak Turşu Festivalimiz bakanımız, eski içişleri bakanımız, milletvekillerimiz, Bursa Valimiz ve Bursa Büyükşehir Belediye başkanımızın katılımı ile son derece güzel bir Turşu Festivalini, akabinde pazartesi günü de yine coşkulu bir katılımla Zeytin Festivalini geride bıraktık. Turşu Festivalimizin açılışının katılımcı profiline baktığımızda Orhangazi için çok önemliydi. Önemli konukları ağırladık. Bursa’daki hiçbir organizasyon bu denli katılımla yapılmadı. Festivallerimizi gelecek yıllarda daha kapsamlı hale getirmek için uğraş vereceğiz dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ VE HUZUREVİNİN ÖĞRENCİ YURDUNA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İHALESİ YAPILDI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Marmarabirlik meydanına yapılacak olan Kültür Merkezi inşaatının ihalesinin önceki gün yapıldığını ve ihaleye katılımın yoğun olduğunu belirterek, ihale itiraz sürecinden sonra ihaleyi alan firma ile sözleşme yapılacak. Kültür Merkezi inşaatımıza da ivedi şekilde başlanacak dedi. Çağlayan, Orhangazi için artık kangren haline gelen Huzurevi binasının öğrenci yurduna dönüştürülmesi ile ilgili ihalenin de Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılacağını belirterek, bir aksilik çıkmaza ihalenin tamamlanması ile birlikte Orhangazi’de herkesin içini sızlatan eski Huzurevi binasının öğrenci yurduna dönüşmesi ile ilgili çalışma başlayacak. Bu proje ile birlikte hem atıl durumdaki bir binanın yeniden kazandırılması hem de Orhangazi’nin bir öğrenci yurdu kazanması ile birlikte bu iki noktada bir faydası olacak dedi.


ÜNİVERSİTE HİZMETE GİRİYOR, ESKİ MYO ALANINA TİCARET MERKEZİ VE KONUT İNŞA EDİLECEK

Üniversite binasının başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımı ile 16 Kasım Çarşamba günü açılışının yapılacağını da hatırlatan Çağlayan, bu süreçte Yeniköy’ün eski Belediye Başkanı merhum İbrahim Çelikten, sonraki süreçte İsmail Akoğlu süreci devam ettirdi. Nihayetinde bu işi neticelendirmek de Orhangazi Belediyesi olarak bizlere nasip oldu. Yerel yönetimin, sanayicinin, kamunun ortaklaşa girişimi ile güzel bir eser ortaya çıktı. İnşallah bunun devamının da gelmesi ile birlikte Orhangazi’de sadece bir MYO’nun değil de bir fakültenin de ilçeye kazandırılmasının da önü açılmış oldu dedi. Gemlik-Orhangazi-İznik üç ilçede bir arada olmak üzere kendilerine ait bir üniversite oluşması noktasında da bundan sonra daha da somut adımlar atılacağını söyleyen Çağlayan, bu noktada bir fikir birliği var. Bundan sonra bunu biraz daha somutlaştırıp işin tamamlanması ile ilgili de bir çabanın içine girmiş olacağız dedi.

Numan Kurtulmuş’un programının da netleştiğini belirten Çağlayan, Saat 12:00’de Sakallı Tesisleri’nde STK temsilcileri ile bir araya gelecek Başbakan yardımcımız ardından Belediye ve Parti ziyaretinin ardından saat 14:30’da da Üniversite açılışı gerçekleştirilecek dedi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Çağlayan, MYO binasının yeni yerine taşınmasının ardından bu alana Orhangazi Belediyesi kendisi yapmak şartı ile orada ticaret alanı ve konut projesi hayata geçirip hem belediyeye gelir getirici, hem de şehre prestij katacak bir çalışma yapmak istiyoruz dedi.

 

ASFALT ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANDI

Çağlayan, kış şartlarının girmesinden önce Orhangazi genelindeki asfaltlandırma çalışmalarını da tamamladıklarını belirterek, bir iki lokal sokakların dışında tüm çalışmalarımız tamamlandı. Asfaltlama yüzde 99 oranında tamamlandı. Düzeltilmesi gereken çalışmalar var. Kaymakamlık eski lojmanın oradaki kavşak çalışması ve asfalt çalışması ile birlikte artık Orhangazi’de 2016 yılına ait asfaltlama dönemini tamamlamış olacağız. Bundan sonraki süreçte dış mahallelerimizde bağlantı yolları başta olmak üzere asfaltlama çalışmaları bu bölgelerde yapılacak. Şehir merkezinde tamirat ve tadilat ile ilgili çalışma kalmadı. Bundan sonraki mesaimizi kaldırımların yenilenmesi alacak. Bu konuda da büyük mesafe alındı. Yüzde 80’lere varan çalışmalar tamamlandı. Sonraki dönemde ise mahallelerin ara yollarındaki kaldırım çalışmalarını yapacağız. Yarı Olimpik yüzme havuzunun çevre düzenlemesini yapıp hizmete sokacağız. Müteahhit firma tüm çalışmalarını tamamladı. Orhangazi Belediyesi olarak çevre düzenlemesini yapıp havuzun kullanıma açılmasını sağlayacağız dedi.

 

YENİKÖY’DE YENİ BİR YAŞAM ALANI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bir soru üzerine, Yeniköy’de bir yaşam alanı oluşturma çabası içinde olduklarını belirterek, bu şu anlama gelmiyor. Bu orada yeniden imara açılan bir alan değil. Burası zaten daha önceki yıllarda, eski belediye başkanı Şerif Durgut döneminde imara açılmış bir alan. Bize ait olan, 300’ün üzerindeki imarlı arsayı, yani sadece Orhangazi Belediyesi’ne ait arsayı bir araya getiriyoruz. Amacımız orada bağımsız 2 katlı binalar yapılmaktansa düzgün bir yaşam alanı oluşsun. Belediyeye ait 152 bin m2’lik bir alan var. Bu 35 bin m2’sini, Ana okulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 4 ayrı okul yeri, 1 hastane yeri, 1 kapalı pazaryeri, 1 alışveriş merkezi 1 tane cami alanı belirledik ve bir plan değişikliği yaptık. Biz bize ait olan arsaları değiştirdik. Diğer vatandaşa ait olan arsaların bir metrekaresine dahi dokunmadık, yerlerini de değiştirmedik. Her biri olduğu yerde kaldı. Orada yapılan işlem sonrasında kafa karıştırmaya çalışanlar olmuş. Böyle bir şey söz konusu değil. İtiraz sahipleri ile tek tek görüşeceğiz. Yeniköy bölgesinde modern bir yaşam alanı oluşturacağız. Ortalama 7 bin kişi ile 10 bin kişi arasında değişen bir rakamda bir yaşam alanı olacak. Bu yaşam alanı Yeniköy’e büyük katkı sağlayacak. Böyle bir plan tamamlandığında vatandaşa ait olan arsaların değeri de bire 10 katlanmış olacak. Hiçbir şey yapmasalar dahi kendi arsalarının değeri, mahallenin kendi değeri artmış olacak.  Birinci faydası Yeniköylülere ve burada arazisi olanlara sonraki süreçte de ilçeye olacak. Böyle bir projeye neden çekince konur anlamak mümkün değil. Onların tamamı ile tek tek görüşüp kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmayı düşünüyoruz dedi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız 

Diğer Haberler