BAŞKAN ÇAĞLAYAN BİLİM ŞENLİĞİNE KATILDI

Yazdır / Tarih: 2017-10-05

TUBİTAK 4007 Bilim Fuarı 7.Orhangazi Bilim Şenliği Yapıldı

Bilim Fuarı Şenliği

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu, Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen TÜBİTAK 4007 Orhangazi Bilim Şenliği Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleştirildi.

Orhangazi Milli Eğitim Müdürlüğü, Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Orhangazi Bilim Şenliği Kapalı Pazaryerinde açıldı. Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komıtanı Per. Ütğm. Furkan Karacan, Tübitak Başkan Danışmanı Prof.Dr.Fahrettin Göktaş, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ve Çok sayıda davetlinin katıldığı Bilim Şenliğinde ilçe genelindeki okullarda öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları birbirinden ilginç eserler sergilendi. 08 Ağustos 2017 tarihinde başlayıp ve 05 Ekim 2017 tarihinde yani bugün sergilenen TÜBİTAK 4007 Orhangazi Bilim Şenliği kapsamında; 11 eğitim merkezinde, 60 farklı grup ve toplam 2500 öğrenciyle 38 farklı atölye ve 1 seminer etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikleri 39 atölye lideri görev aldı. Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarını kapsayacak şekilde hazırlanmış olan projeler; Gözlem , Atölye çalışmaları, İçeriğini oyunlar yoluyla aktaran etkinlikler, İçeriği sanatsal faaliyetlerle aktaran etkinlikler, Drama ve sahne şovları, Sergi ve gösteriler, Söyleşi, seminer, panel vb. Grup çalışmaları, Deneysel çalışmalar, Etkileşimli uygulamalar gibi etkinlikleri içeriyor. Bilim Fuarı Şenliği’nin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun bugüne kadar yapılan çalışmalar ve Bilim Fuarı ile ilgili bilgiler aktardı. Daha sonra kürsüye gelen Orhangazi TSO Yönetim Kurulu başkan yardımcısı Murat Öztürk, oda olarak bu tür organizasyonlara destek olmaktan dolayı gururlu olduklarını ifade etti. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, böyle bir projenin içinde olmaktan ve bu projenin bir paydaşı olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek ülkemiz son yıllarda bilim ve teknoloji alanında büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Bugünün bu bilim meraklısı çocuklarımız geleceğin Türkiyesinin inşasına büyük bir katkı sunacaklar inancındayım dedi. Programa katılan Tübitak Başkan Danışmanı Prof.Dr.Fahrettin Göktaş, Tübitak ve Milli Eğitim işbirliği ile yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aktardı. Programda son olarak söz alan Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz Tübitak Bilim Fuarına katkı sunan tüm eğitim kadrosunu tebrik etti. Programın ardından ilçe protokolü tek tek stantları gezerek öğrencilerden yapılan eserler ile ilgili bilgi aldı.