Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN, BURSA KENT KONSEYİ BAŞKANI ÇEPNİ'Yİ AĞIRLADI

Yazdır / Tarih: 2016-10-05

 

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamlarında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar’ın da hazır bulunduğu ziyarette Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi olarak her türlü desteğe hazır oldukları mesajını veren Çepni, Orhangazi’nin kendileri için özel bir yere sahip olduğunu, Orhangazi’de Kent Konseyi yapılanmasının bugüne kadar takdire şayan olduğunu ifade etti. Bursa Kent Konseyi’nin yıl içinde rekor düzeyde etkinlik gerçekleştirdiğini de belirten Hasan Çepni, Kent Konseyi Bursa’da aklınıza gelebilecek her konuda etkinlikler ve çalışmalar yapabilecek düzeye erişmiş durumda. Uluslar arası ve Ulusal anlamda bir çok etkinliği bünyemizde yapabiliyoruz dedi. Çepni, “Orhangazi’yi önemsiyoruz. Buraya el vermek bizler için büyük onur. Bu bölgelerin tüm eksikliklerini gidermek bizim için bir görev. Hep birlikte projeler üreteceğiz.

 

ÇAĞLAYAN; İLÇENİN TÜM DİNAMİKLERİ DÜŞÜNSÜN, BİZ UYGULAMAYA GEÇELİM

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de daha önce Kent Konseyi yapılanması olmadığını, kendi döneminde bu oluşumu tamamladıklarını belirterek, bütün Türkiye’ye örnek olduğunu bildiğimiz Bursa Kent Konseyi’nin çalışmalarını inşallah ilçemizde minyatürize edilmesi ile birlikte biz de üzerimize düşeni yapalım diye gayret ediyoruz dedi. Geçmişte Kent Konseyi’nin kağıt üzerinde olduğunu vurgulayan Çağlayan, 2014 yerel seçimlerinden sonra hem yer tespiti hem de yapılanmaları için bir çalışma içine girildi.

İyi de bir çalışma süreci geçirildi. Tam istediğimiz arzuda olmasa da hiç olmazsa Orhangazi’de artık kent konseyi var, bu bilinç oluştu dedi. Çağlayan, Kent Konseyi’nde oluşumu sağlarken, bizler adına düşünen insanların olmasını arzuladıklarını belirterek, şehrin tüm meseleleri Kent Konseyi’nde konuşulsun, tartışılsın, orada çıkan bu çalışmaları da bizler hayata geçirelim istedik. Kısmen bu konuda başarılı olduk. Bundan sonraki süreçte bunlara daha fazla ağırlık vereceğiz. Kent Konseyi Kadın Meclisimizin yeni oluşumunu tamamladık. Gençlik ve Çocuk Meclislerimiz de önümüzdeki günlerde kurulacak. 19 Ekime kadar bu çalışmalar tamamlanacak dedi. Ziyarette daha sonra Kent Konseyi başkanı Hasan Çepni başkan Çağlayan’a Kent Konseyi faaliyetlerini anlatan bir kitap ile plaket takdim etti.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız 


Diğer Haberler