Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN DEV PROJEYİ SEKTÖR TEMSİLCİLERİNE ANLATTI

Yazdır / Tarih: 2018-11-01

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de faaliyet gösteren kasaplar ve besicilerle biraraya geldi. Nadır Sosyal Tesislerindeki programda konuşan Çağlayan, ilçedeki mevcut mezbahayla ilgili gelinen süreci anlattı. Tarım Bakanlığı’nın belirlediği şartlara uygun olmadığı için Türkiye’deki 540 mezbaha ile birlikte Orhangazi’dekinin de kapatıldığını belirten Başkan Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ‘Büyükşehir Belediyesi’ndeki başkan değişikliği ve yeni tesisle ilgili süreç uzayınca kendi imkanlarımızla yapmak istediğimizi belirttik. Bunun üzerine yer tahsisi yeniden Orhangazi’ye yapıldı’ diye konuştu.

Mevcut mezbahanın birçok konuda sorunlu olduğunu ifade eden Çağlayan, ‘Tadilat için başvurularımızı yaptık. Ancak yetkili kurumlar tadilat için uygun olmadığını bildirdiler. İlçemizde kesimhane hizmetinin sağlıklı ve modern şekilde yapılacağı yeni bir kesimhane tesisi yapacağız’ dedi.

Başkan Çağlayan, Orhangazi Kesimhane Tesisi için proje hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Çağlayan, Bursa’nın en modernlerinden birisi olarak inşa edilecek olan tesisin Orhangazi’nin yanısıra çevre il ve ilçelere de hizmet verebilecek teknoloji ve fiziki yapıya sahip olarak projelendirildiğini belirtti. Çağlayan, proje hazırlanırken Türkiye’nin alanında önde gelen firmalarıyla çalışıldığını bildirdi.

Başkan Çağlayan, Kesimhane Tesisinin inşaatına en kısa sürede başlamak istediklerini ifade ederken, projenin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) hibe desteklerine uygun olarak hazırlandığını söyledi. Yapım süreci hakkında da bilgiler veren Başkan Çağlayan, talep olması halinde ilk önceliğin Orhangazi’deki sektör temsilcilerine verileceğini, olmaması halinde Kamu İhale Kanunu’na uygun olarak ihaleye çıkılacağını, bu da olmazsa Belediye şirketi olan OBEFAŞ tarafından yapılacağını belirtti.

Toplantıya, yaklaşık 50 sektör temsilcisi katılırken, Belediye Başkan yardımcıları Necmettin Şahin ve Aydın Sancar ile Meclis üyeleri Murat Çetin, Fatma Zehra Höçük, Meryem Aslan, Mine Kurtiş, Fikret Nogay ve Halil Kurtulmuş da hazır bulundu.

Orhangazi Kesimhane Tesisi projesinin detaylarını ise Belediye Meclis üyesi F.Zehra Höçük anlattı. Orhangazi Kesimhane Tesisinin toplamda 1.500 m2 alana sahip olduğunu belirten Höçük, içerisinde; temiz personel odası, ayak-deri odası, işkembe-bağırsak odası, sevkiyat alanı, beyaz sakatat, kırmızı sakatat, soğuk oda, dinlenme odası, izleme odası, pano odası, kavurma odası, kemiksiz odas, depo, ofis, sevkiyat alanı, sürmeli karkas, büyükbaş hayvan girişi, küçükbaş hayvan girişi, yatık hayvan girişi, büyükbaş işleme alanı, küçükbaş işleme alanı, hayvan kesim alanı, karkas soğuk oda, parçalama odası, veteriner odası, laboratuvar, wc-duş, mutfak, yemekhane, şüpheli hayvan, canlı hayvan girişi, küçükbaş bekleme ve büyükbaş bekleme alanları, ölüm yolu, padok alanının bulunduğu söyledi.

Tüm detaylarının düşünülerek hazırlanan projenin yüksek kapasiteye sahip olduğunu söyleyen Höçük, Orhangazi, İznik ve Gemlik bölgesine rahatlıkla hizmet verebilecek tesisin 24 saat çalışması halinde günlük 750 küçükbaş, 150 büyükbaş hayvan kesimi yapabileceğini bildirdi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler