Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN DEVLET MEMURU VE DAİMİ İŞÇİ PERSONELİ İLE BULUŞTU

Yazdır / Tarih: 2017-12-06

  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Başkan yardımcıları ile birlikte Orhangazi Belediyesi’nde çalışan Devlet Memuru ve Daimi İşçi personeli ile Nadır Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan 3,5 yıllık görev süresinde Orhangazi’de tüm belediye personeli ile birlikte hayata geçirdikleri çalışmaları anlatıp bir de sunum gerçekleştirdiği gecede başkan Çağlayan, Belediye Personeline yönelik yaptığı değerlendirmede “Birlikte çalışıyoruz, birlikte başarıyoruz” dedi ve Orhangazi’ye en iyi hizmeti vermek için büyük bir aile olarak çalışıyoruz dedi.

 3,5 YILDA BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan çalışan personele yönelik sunum öncesinde şunları söyledi; 3,5 yılda Orhangazi’de belediyecilik hizmetleri çok farklı bir misyon ile yönetiliyor. Büyükşehir yasasının getirdiği zorluklar ve kolaylıklar vardı. Bir çok statü değişikliği ile bu süre geçti. Bir kıyaslama yaptığınızda hiç bir şeyi eskisi ile kıyaslayamayacağınızı görüyorsunuz. 6 mahalle iken artık 31 mahalleye hizmet götürüyorsunuz. 54 bin nüfuslu bir şehre hizmet ediyordunuz şimdi 80 bin nüfuslu bir kente hizmet ediyorsunuz. Sıkıntılı süreçlerden yüzünün akı ile çıkmış bir belediyeyiz hep birlikte. Bu noktada kendinizle gurur duymanız gerekiyor dedi 

ALT YAPI ORTALAMA YÜZDE 50 SEVİYESİNDE TAMAMLANMIŞTI

Başkan Çağlayan 30 Mart 2014’de görevi devraldıkları alt yapı çalışmalarında ortalama yüzde 50’lik tamamlanma oranı vardı. Alt yapı çalışmalarında içme suyu tamamlanma seviyesi yüzde 48, kanalizasyon yüzde 54, yağmur suyu giderleri yüzde 70 seviyesindeydi. Ortalama yüzde 50’ler seviyesinde alınan bir alt yapı vardı. Sanki alt yapı bitmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Hatta iller bankasının projeye dahil olmayan bazı bölgelerde bu süreçte tamamlandı dedi. 

1 MİLYON 325 BİN M2 ASFALT, PARKE VE SATIH KAPLAMA YAPTIK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra Büyükşehir Belediyesi ve Orhangazi Belediyesi olarak şehrin tamamının asfaltlama, parke ve satıh kaplama çalışmalarını tamamladık diye konuştu. Çağlayan, Orhangazi genelinde toplamda 1 milyon 325 bin m2 sıcak asfalt, satıh kaplama asfalt ve parke çalışması yaptıklarını da belirtti. Rakamlar ile ilgili kıyaslama da yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, daha önceki yıllarda il özel idaresi döneminde köyler için yılda 8-10 bin m2 parke aldığımızda mutlu olur görevimizi yapmış sayardık. Oysa 3 yılda sadece Orhangazi belediyesinin ilçe genelinde yaptığı parke taş miktarı 320 bin m2. Bu rakamlar da çalışmaların büyüklüğünü ortaya koymaktadır diye konuştu.  Orhangazi Belediyesi’nin kuruluşunun üzerinden 120 yıldan fazla bir zaman geçtiğini belirten Çağlayan, bu kadar yılda Orhangazi’de kim hangi belediye başkanı olursa olsun, tüm zamanlarda kim ne kadar asfalt yaptıysa, kim ne kadar parke yaptıysa, kim ne kadar kaldırım yaptıysa tamamından daha fazla şurada 3 yılda bizim dönemimizde yapıldı dedi.

 SUNUM EŞLİĞİNDE YAPILANLARI ANLATTI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, konuşmasının ilk bölümünün ardından ikinci bölümde sunum eşliğinde 3,5 yılda yapılan çalışmaları görseller eşliğinde personel ile paylaştı. Başkan Çağlayan konuşmasının son bölümünde 2018 yılında Orhangazi Belediyesi olarak neler yapacağımızı da müdürlerimiz ve personelimiz tarafından planlanıyor dedi.

 YAPILAN HERŞEY İLÇEYE SORUMLULUĞUMUZUN GEREĞİ

Başkan Neşet Çağlayan konuşmasını şu sözlerle tamamladı; Bu ilçeye yapılan herşey bu ilçeye sevdamızın gereği, yapılan herşey ilçemize karşı sorumluluğumuzu

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler