Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN DSİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE 2018 PLANLAMA TOPLANTISI YAPTI

Yazdır / Tarih: 2018-01-09

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, DSİ 1.Bölge Müdürü Hayati Çelenk, DSİ Bölge Müdür yardımcıları Erdinç Kuran, Etüt Planlama Şube Müdürü Kenan Akyürek, İşletme Bakım  Müdürü Şaban Efe ve DSİ’nin diğer yöneticileri ile birlikte DSİ tarafından Orhangazi bölgesinde 2018 ve sonraki yıllarda hayata geçirilecek olan çalışmalar ile ilgili planlama toplantısı gerçekleştirdi.

NADIR DERESİ ISLAHI TAMAMLANACAK

DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve DSİ yetkililerinin hazır bulunduğu alanda Orhangazi’de çalışmalarına başlanan Nadır Deresi Islah çalışmalarının 2018 yılı içinde tamamlanması kararlaştırıldı. DSİ bölge müdürü Hayati Çelenk, Nadır Deresi ıslah çalışmasının bir kısmının tamamlandığını belirterek, yeni yılda yeni ödeneklerle dere ıslahının tamamlanmasını planladıklarını ifade etti.

SULAMA PROJESİ REHABİLİTE EDİLECEK

Toplantıda ayrıca 2018 yılında Orhangazi Merkezdeki sulama sisteminin rehabilitasyonu ve bazı bölgelerinin kapalı sisteme dönüştürülmesi de kararlaştırıldı. Öte yandan Orhangazi Belediyesi’ne devri gerçekleştirilecek olan Güney Yaka Sulama Projesi’ne 2018 yılı içinde saat ve kart sistemi yapılması ve bu sistemin hayata geçirilmesi ile ilgili ihalenin de yapılması kararlaştırıldı.

ORHANGAZİ VE SÖLÖZ BARAJLARI MASAYA YATIRILDI

Toplantıda ayrıca etüd çalışmaları devam eden ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan ağırlıklı olarak sulama sistemi için kullanılacak olan Orhangazi ve Sölöz Barajları ile ilgili proje detayları da masaya yatırıldı. DSİ bölge Müdürü ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın gerçekleştirdiği planlama toplantısında Mahmudiye ve Narlıca Mahallelerinde sulama sisteminde kullanılacak olan gölet projeleri de 2018 yılının yatırım programına alındı.

Diğer Haberler