BAŞKAN ÇAĞLAYAN ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMINA KATILDI

Yazdır / Tarih: 2017-05-26

Orhangazi’de Engelliler Haftası Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı. 10 Mayıs Engelliler Haftası programı yağmur nedeniyle düzenlenecek olan yürüyüş iptal edildi. Program Nikah Salonu’nda saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Orhangazi Sakatlar Derneği Başkanı Emrullah Akçay Orhangazi’de engelliler ilgili yapılan çalışmalara değindi. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Belediyesi tarihinde uzun yıllardır olmadığı kadar Engelliler ve onların sorunları ile ilgili en hassasiyet gösterilen dönemi yaşadıklarını belirterek, dolayısıyla birimimiz vasıtası ile ilgili kurumlarla aracılık ederek ki bunlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, gerek kaymakamlığımız, konu ile ilgili kim var ise gerçekten çok hassasisyetle bu konulara yaklaşıyoruz. Engellilerin sorunlarını en kısa sürede çözümleme çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu noktada engelli vatandaşlarımızın problemlerinin çözümü noktasında 485 vatandaşımıza ulaşılmış, yaklaşık 450 vatandaşımızın engelli maaşının bağlanması noktasında da her işlemi ile yakından ilgilenilerek bu meseleleri de çözüme kavuşturulmuş durumda. 380 Engelli vatandaşımıza da emekli maaşı bağlanması için işlemler tamamlanmış, 250 engellimize tekerlekli sandalye, 35 vatandaşımıza akülü araç teminini yine belediye olarak biz yaptık. Belediyemizin sosyal belediyecilik konusunda bir çok alanda çalışmalarımız var, bu çalışmalarımızın bir kısmı da engellilerimize yönelik yürütülüyor dedi. Törende son olarak Kaymakam Dr.Yalçın  Yılmazi bir konuşma yaparak Engelli haftasının önemine vurgu yaptı.