BAŞKAN ÇAĞLAYAN GAGAVUZ CUMHURİYETİ'NDEN GELEN MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

Yazdır / Tarih: 2017-04-24

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Moldova'da Gagavuz Özerk Cumhuriyeti bölgesi Kıpçak bölgesinden 23 Nisan kutlamaları için Orhangazi'ye gelen halkoyunları grubu ve yöneticilerini ağırladı. 15 kişilik halkoyunları grubu ve yöneticiler ile Kıpçak Belediye Başkan yardımcısı İlia Uzun ve yöneticilerin de içinde bulunduğu 25 kişilik kafile Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, geçtiğimiz yıl heyet olarak Kıpçak’ta misafir olduklarını hatırlatarak, oradaki ziyaretten bizler mutlu ve memnun ayrıldık. Sizleri tanıyor olmaktan, sizleri yaşadığınız yerde ziyaret ediyor olmaktan dolayı mutlu olduk. Bizim için önemli, çocuklarımız için bayram olan bir günde Orhangazi’de sizleri ağırlamaktan dolayı da mutluyuz. Oradaki kardeşlerimizin, buradaki kardeşleri ile bir arada olmaları, tanışmaları ve kaynaşmaları bizi sevindiriyor. Bu süreç devam edecek. Bizler de olabildiğince, imkanımız ve zamanımız olduğu sürece sizleri ziyaret edeceğiz. Sizlerin de bizi sık sık ziyaret etmenizi bekliyoruz dedi. İki kardeş belediyenin ilişkilerinin daha da artmasını arzu ettiklerini belirten Çağlayan, hem Türkiye’de Orhangazi’de sizleri ağırlamaktan çok memnunuz. Burada sizler misafir değil, ev sahibisiniz. İnşallah Orhangazi’den güzel anılarla ayrılırsınız. Bu kaynaşma bizim için çok önemli. Başkan yardımcımıza ve öğretmenlerimize bu güzel birlikteliğe sebep oldukları için teşekkür ediyorum diye konuştu. Kıpçak Belediye Başkan yardımcısı İlia Uzun ise Türkiye’de, Orhangazi’de kardeşlerimizle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyuz dedi. Ziyarette Kıpçak Belediye Başkan yardımcısı İlia Uzun başkan Çağlayan’a yöresel ürünler ile bir çini tabak hediye ederken, başkan Çağlayan, başkan yardımcısına bir tablo ile çeşitli ikramlarda bulundu.