BAŞKAN ÇAĞLAYAN GAZİLER GÜNÜ PROGRAMINA KATILDI

Yazdır / Tarih: 2017-09-19

Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Orhangazi’de Cumhuriyet Alanında düzenlenen törenle kutlandı. İlçe Protokolünün tam kadro katıldığı kutlama programında Gaziler Derneği başkanı Halim Çokgüler günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Kutlama programında ayrıca bir de fotoğraf sergisi açıldı.

19 Eylül Gaziler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ünvanının verilişinin yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Alanı’nda bir tören düzenlendi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Per.Ütğm.Furkan Karacan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman, Jandarma Komutanı Jand.Yzb.Ali Kanber ile birlikte siyasiler, STK temsilcileri, Gaziler Derneği’nin üyeleri, Şehit Aileleri Derneği üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Orhangazi Şube Başkanı Halim Çokgüler yaptı. Garnizon Komutanlığı personelinin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Programın son bölümünde Kıbrıs Çıkarması, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve Kurtuluş savaşına ait fotoğrafların yer aldığı bir fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Program Meydan Çay Bahçesi’nde Şehitler için okunan Kuran-ı Kerim ve Dualar ile sona erdi.