BAŞKAN ÇAĞLAYAN GİRİŞİMCİLİK KURSUNU ZİYARET ETTİ

Yazdır / Tarih: 2016-02-25

Orhangazi Belediyesi’nin kendi işini kurmak isteyen girişimcileri desteklemek ve yeni iş sahalarının kurulmasını katkıda bulunmak amacıyla KOSGEB Bursa Müdürlüğü ile imzaladığı protokol sonrası açılan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” tamamlandı. 8 Şubat’tan bu yana devam eden eğitime katılan 30 kursiyer, girişimcilik, iş planı hazırlama, finansal plan, yönetim planı gibi konuları kapsayan 70 saatlik hem teorik hem de pratik bir eğitim aldı.

Tamamen ücretsiz olan bu eğitimin son gününe katılan yardımcısı Tarık Erdem ile birlikte katılan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, kursiyerlerle sohbet etti. Devletin girişimcilere verdiği desteklerin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Başkan Çağlayan, Orhangazi Belediyesi olarak KOSGEB ile işbirliği yapıp ilçede yaşayan girişimcilere destek olunduğunu ifade etti. Eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlerin projesini hazırladıktan sonra; işletme kuruluş desteği, makine teçhizat, ofis donanım, yazılım, işletme giderleri konusunda KOSGEB’in hibe desteklerinden faydalanacağını belirten Çağlayan, sabit yatırımlarda da uygun şartlarda geri ödemeli destekler alabileceklerini bildirdi. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin devam edeceğini açıklayan Çağlayan, “Sizler yeter ki isteyin. Hem genel hem yerel idare olarak girişimcilere desteğimiz sürecek.” dedi.