Menu

Baskan Çaglayan Hikmet Sahin Köprülü Kavsagi Temel Atma Törenina Katildi

Yazdır / Tarih: 2014-12-01

 

  Belediye Baskani Neset Çaglayan, Inegöl’de yapimina baslanan Hikmet Sahin Köprülü Kavsagi’nin temel atma törenine katildi. Ak Parti Bursa Milletvekilleri Ismail Aydin ve Hüseyin Sahin’in yani sira Bursa Valisi Münir Karaloglu’nun da katildigi temel atma töreninde Vali Karaloglu kavsagin Mayis ayina tamamlanmasi için yapimci firma ile pazarlik yapti. 

  Inegöl Organize Sanayi kavsagina yeni düzenleme ile Hikmet Sahin köprülü kavsagi yapiliyor. Temeli atilan kavsaga Hikmet Sahin ismi verilirken Müteahhit ile pazarlik yapan Vali Karaloglu Mayis Ayinin ilk haftasinda trafige açma sözünü aldi.

  Bölgenin en yogun trafiginin bulundugu yere köprülü kavsagin yapilacagini söyleyen Bursa Valisi Münir Karaloglu: "Üzerinde bulundugumuz Inegöl OSB kavsagimiz Bursa´nin en yogun noktalarindan bir tanesi trafik olarak. 2011 sayimlarina göre günlük 45000 araçlik bir trafik yükü var bu kavsagin. Belki bugün bu 55000, 60000 olmustur. 2011 ile 2014 arasinda Inegöl çok büyüdü. Simdi bölgenin en yogun trafik kazalarinin oldugu can kayiplarinin oldugu bu kavsagi yonca biçiminde köprülü kavsak olarak yeniliyoruz, onun temelini atacagiz. Insallah kavsak tamamlandiginda hem zamandan hem akaryakittan hem de daha az emisyon üretilecegi için Inegöl´ün havasinin temizlenmesi bakimindan önemli bir kavsak olacak burasi. Insanimiz ulasmak istedigi noktaya daha kisa sürede daha konforlu ulasma imkanini bulacak. Kavsagimiz hayirli ugurlu olsun Inegöl her seyi hak ediyor. Trafik yogunlugunun en fazla yasandigi yerde yapimi baslanan Köprülü Kavsak, 4 kollu siginma kolu yonca görünümlü olup  17.6 milyon lira maliyeti olacak. 77 dönümlük arazi üzerine kurulan kavsagin yaklasik 32 dönümü yesil alan olacak. Programa Inegöl Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa Milletvekili Hüseyin Sahin, Karayollari Bölge Müdürü Öner Özgür ve Inegöl Halki katilirken, temeli atilan kavsaga is makinesinin operatörlügüne geçerek ilk kazmayi Vali Karaloglu vurdu. 

Diğer Haberler