BAŞKAN ÇAĞLAYAN HÜRRİYET GAZETESİ'NE YAZDI

Yazdır / Tarih: 2016-01-07

Başkan Çağlayan Hürriyet Gazetesi’ne yazdı

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Hürriyet Gazetesi’nde yazdığı köşe yazısı ile Orhangazi ile ilgili projeleri ve bölgenin sorunlarını dile getirdi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Hürriyet Gazetesi’nin bölge eki Bursa Hürriyet’te Orhangazi ile ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Orhangazi’deki projeleri ve yapılması gereken çalışmalar ile belediye olarak bölgede hayata geçirmeyi planladığı görüşlerin yer aldığı Hürriyet Gazetesi’ndeki köşe yazısında Orhangazi’nin sanayi ve tarım kenti kimliğine bir de Turizm kenti apoletini takması gerektiğini ve bu yönde çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

İşte Başkan Çağlayan’ın Hürriyet Gazetesi’nde çıkan yazısı;

Otoyolla birlikte Turizm kenti Orhangazi

Tarımı ile öne çıkan ilçemizin, sadece zeytin ile değil, farklı alternatif ürenlerle de yavaş yavaş öne çıkması,

Tarımsal ürün yelpazesinin gelişmesi ile tarım girdileri daha da fazla artan Orhangazi,

Tarım kenti özelliğinin yanı sıra sanayi kenti olması ile de fazlasıyla öne çıkan bir kent.

Coğrafi alanı dar olmasına rağmen,

Verimli toprakları ile geçimini tarımla sağlayan insanımıza ciddi gelirler sağlayan Orhangazimizin,

Sanayi alanındaki gelişmişliği de hepimizin malumu.

Bu iki özelliği, yani Sanayi ve Tarım kenti özelliğinin yanı sıra,

Orhangazi’yi turizm kenti yapmak için de son dönemde çalışmalarımız var.

Özellikle Keramet Ilıca bölgesi ile Çakırlı bölgesinin Termal bölgesi olması,

Bu bölge için düşünülen Sağlık Turizmi yatırımları,

İlave olarak İznik Gölü’nün Orhangazi sahili için planladığımız yeni projeler,

İznik gölünün su sporları ile ilgili ülke genelinde tanınmasını sağlamak,

Şehrimizin bir çok bölgesindeki doğal yaşam alanları,

Gürle Dağı Yamaç Paraşütü alanı,

Yamaç Paraşütü konusunda Türkiye’nin önemli merkezlerinden birisi olan Gürle Dağı’nı bu sporla daha fazla anılır bir hale getirmek,

Bu sayede Ulusal hatta Uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapmak bizim için en önemli adımlardan birisi olacak.

***

Ülkemizin en büyük projelerinin başında gelen Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun, ülkemiz ekonomisine, bölgeye dahası, Orhangazi’ye büyük katma değer katacağı aşikardır.

Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol projesi ile birlikte Orhangazi’nin kendi değerlerine daha büyük katkılar sağlayacağı da kesin.

Otoyol projesinin Orhangazi bölgesinde şehrin doğal dokusunu bozacak yatırımların önüne geçmek,

Hizmet sektörü ve daha da önemlisi turizm konusunda ilçeye getiri sağlayacak bir pozisyon almak bizlerin bugünkü görevi.

Otoyol ile birlikte,

Sanayisi ve tarımı artık üst seviyeye ulaşmış olan Orhangazi’nin,

Gelecekte iç turizimde de yerini alması, bu konudaki değerlerinin artırılması en büyük hedefimiz.

***

Göreve geldiğimiz yaklaşık 2 yıllık süreçte ilçemizin Kent Görünümüne kavuşması,

Alt yapı başta olmak üzere,

Üst yapı ve diğer sosyal donatı alanlarının iyileştirilmesi için yoğun bir mesai programı harcadık.

İlçemiz için olmazsa olmazımız olan alt yapıyı tamamlayıp,

Üst yapıyı da bitirme aşamasına geldikten sonra,

Acil ihtiyaçlar olan Kültür Merkezi, Meydan Projeleri ve Sosyal Tesisler noktasında da Büyükşehir Belediyemizin desteği ile bu atılımları da gerçekleştirmeye başladık.

2016 yılı, güzel ilçemiz için artık sosyal projelerin hayata geçirileceği,

Kent yaşamının en üst seviyeye çıkarılacağı,

Kültür Merkezi, Meydan Projeleri, Sosyal Tesisleri ve İznik Gölü ile ilgili projelerin hayata geçeceği,

Orhangazi halkının yaşam kalitesinin çok daha üst seviyelere çıkarılacağı bir yıl olacak.

Bugüne kadar olduğu gibi

2016 yılı için de bizler planlamalarımızı yapıyoruz.

Bu planlamalar dahilinde ilçemizin ihtiyacı olan bir çok projeyi hayata geçirerek,

2016 yılını ve sonraki yılları en iyi şekilde değerlendirmek niyetimiz.

Bu duygu ve düşüncelerler,

Tüm İlçe halkımın ve Ülkemizin yeni yılını kutluyor,

2016 yılının her yönü ile güzellikler getirmesini temenni ediyorum.

Saygılarımla

Neşet ÇAĞLAYAN