Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN İLAÇLI MÜCADELEYİ BAŞLATTI

Yazdır / Tarih: 2016-06-13

Yaz aylarının kabusu olan Karasinek ve sivrisinek ile mücadele başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin Orhangazi Belediyesi’nin destekleri ile başlattığı mücadelenin açılış töreni dün Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Düzenlenen törende, görevliler ile bir araya gelen Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve beraberindeki Belediye Başkan Yardımcıları, burada yetkililerden konuyla alakalı bilgi alış verişinde bulundu.

ÖNCEDEN TESPİT EDİLEN YERLER İLAÇLANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir, Orhangazi’de daha önceden yapılan çalışmalarda karasinek ve sivrisinek üreyen merkez yerlerin belirlendiğini söyledi. Cihangir konuşmasının devamında ‘düzenlenen çalışmalara göre 800 sivrisinek kaynağı, 1100 konteynır yani kara sinek üreme merkezi, 150 ahır gübrelik yer tespit edildi. Bu alan merkezli yürütülecek olan çalışmalarda, ilaçlama işlemleri yapılacak.

EĞİTİMLİ MÜCADELE

Atık araç lastiklerin içerisinde biriken sular bir ilçenin başına musallat olacak kadar yeterli düzeyde sivrisinek üretebilir. Bizler bu bilincin yer edebilmesi için öğrencilere yönelik eğitimler düzenliyoruz. Bu kapsamda Orhangazi’de 300 öğrenciye eğitim verdik. ‘diye konuştu.

TİTİZ ÇALIŞMALARINIZI KUTLUYORUM

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan burada yaptığı konuşmada, ekiplerin çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getirerek ‘sizleri çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Orhangazi Belediyesi olarak her zaman desteklerimizi göstereceğiz. Bu çalışmalarda ortak payda hizmet aşkıdır. Bizler bu yolda çalışmalarımızı sürdürürken sizlere detek olacağız.’diye konuştu.

İLK İLACI BAŞKAN ATTI

Belediye Başkanı Çağlayan konuşmasının ardından tulum giydi. Tulumba ile ilaçlama yapan Başkan Çağlayan, bir çöp tenekesini sineklerden arındırdı. Çağlayan, daha sonra bir araç ile çim ve ağaçlarda üreme yapan sinekleri yok etmek için işe koyuldu. Çağlayan buradaki çalışmasının ardından bugün işleri ben yapacağım.’diye espride yaptı.

 Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler