Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN MECLİS AÇIKLAMALARI

Yazdır / Tarih: 2018-04-05

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2017 yılı faaliyet raporuna yönelik eleştirilere belgelerle yanıt verdi

HİZMET SEVDASI İLE ÇALIŞIYORUZ

  • Algı çalışmaları yürütülüyor
  • Personel sayımız 587 kişi
  • Muhalefet sokakta duyduğunu gerçekmiş gibi anlatıyor
  • 35 milyon borç 33 milyon alacak var

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Nisan Ayı Meclis toplantısında görüşülüp onaylanan 2017 yılı faaliyet raporuna yönelik muhalefetten gelen eleştirilere meclis toplantısında yanıt verdi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 4 yıldır olduğu gibi 2017 yılında da tüm meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile birlikte Orhangazi aşkına ve Orhangazi sevdası ile ilçeye hizmet için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Çağlayan, DP’li Nurettin Çetin’in personel sayısı ve arsa satışları ile ilgili eleştirilerine ise rakamlar ve belgelerle yanıt verdi.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, muhalefetin 2017 yılı faaliyet raporu ile ilgili söyledikleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede muhalefetin ya yanlış anlamadan, yada iyi bilgi sahibi olmadan bazı iddialarda bulunduğuna vurgu yaparak, hepimizi derdi Orhangazi. Orhangazi’ye hizmet için hepimiz buradayız. Halkımız bizi hizmet için seçip buraya gönderdi. Geçen 4 yıllık sürede yapılan çalışmalardaki hassasiyetlerinden dolayı tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum dedi. 4 yılın çok hummalı bir dönem olduğunu belirten Çağlayan, alt yapısı yarısı tamamlanmış bir ilçede gelir gelmez bunu yüzde 100’lere tamamlamak, hatta proje dışı olan bölgelerde de alt yapıları tamamlamak kolay bir iş değil dedi. Sadece alt yapıyı tamamlamak değil, üst yapısını tamamlamak da büyük iştir. İşte bu kadar kısa sürede bu işi yapan yönetim burada meclis üyeleri ile birlikte görevde olan meclistir dedi.

1 milyon 321 bin m2 asfalt, parke

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, alt yapı ve üst yapı çalışmaları kapsamında 1 milyon 321 bin m2 sıcak asfalt, parke ve satıh kaplama asfaltın yapıldığını hatırlatarak, bunun parasal karşılığı 55 milyon TL. Öte yandan bu 1 milyon 321 bin m2 asfalt ve diğer çalışmaların 618 bin m2’sini yani yarısını Orhangazi Belediyesi yaptı. Bunun içinde sıcak asfalt var, kaldırım var, parke var dedi.

Onu büyükşehir yaptı, bunu ilçe belediyesi yaptı mantığını anlayamıyoruz

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ilçede bir anlayışı anlayamadığını da belirterek, özellikle bunu meclis üyeleri yada işin ne olduğunu bilen insanların söylemesi bizleri daha da çok üzüyor. Neymiş, şunu büyükşehir yaptı, bunu Orhangazi Belediyesi yaptı. Arkadaşlar Büyükşehir Belediyesi kim, Orhangazi Belediyesi kim? Her biri yine bizlerin çabası, talepleri ve planlamaları ile yapılan işlemler. Bir planlama yapıyoruz, bu planlama dahilinde Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yapacağı çalışmaları hayata geçiriyoruz. Yani o yaptı bu yaptı mantığı çok da doğru bir mantık değil dedi.

4 kronik sorunu biz çözdük

Başkan Neşet Çağlayan, göreve başladıklarında kronik sorunlar olarak önlerinde bulunan ve bu ilçe için son derece önemli olan 4 meseleyi de çözüme kavuşturduklarını belirterek, Nadır Tesisleri Belediyemize kazandırıldı, Kale Belediyemize kazandırıldı, Huzurevi gibi kronik bir sorunu çözdük ve son olarak da Gölpark mevzusunu çözüme kavuşturduk. Bugüne kadar bunlarla ilgili sorunu çözmek için uğraşan başkanlar da oldu. Ama bunu çözmek de yine bize nasip oldu dedi.

Personel sayımız 587

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Belediyesi’nin personel sayısı ile ilgili kamuoyunda bir algı yürütüldüğünü de belirterek, maalesef muhalefet de sokakta duyduklarını gerçekmiş gibi yansıtma çabasındalar dedi. Çağlayan, büyükşehir yasası öncesinde Orhangazi’nin 6 mahallesi 54 bin nüfusu vardı ve belediye bu şekilde hizmet veriyordu. Büyükşehir Yasası ile birlikte 31 mahalleye çıktık, nüfusumuz da 80 bine çıktı. Burada personel sayıları ile ilgili afaki rakamlar ortaya konuyor. 700, 800 bin gibi rakamlar ortaya konuyor. Net bir şekilde söylüyorum, belediye memur, işçi, sözleşmeli, taşeron ve hizmet alımı işçileri dahil toplam 587 çalışanı bulunuyor dedi. Çağlayan, belediye gelirlerinin büyükşehir yasası ile büyük oranda düştüğünü belirterek, bu şartlara rağmen ciddi hizmetler ürettik dedi. Muhalefetin SSK ve Vergi dairesi borçları olduğu iddiasını ortaya atan Nurettin Çetin’e de yanıt veren Çağlayan, resmi belgelerle yanıt verdi. Çağlayan, vergi ve SSK kesintileri rakam rakam meclis üyelerine aktardı. DP’li Nurettin Çetin’in Kent Konseyi’nin devasa bütçesi olduğu iddiasına da yanıt veren Çağlayan, Kent Konseyinin 1 TL dahi bütçesi yok. Kent Konseyi geçmişte de vardı bugün de var. Kent Konseyi’nin masrafları Özel Kalem Bütçesinden karşılanıyor. Yani bilmeden konuşmamak gerek. Kent Konseyi’nin tek bir lira bile bütçesi bulunmuyor dedi.

35 milyon borç, 33 milyon alacak var

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan belediyenin borçları ile ilgili yapılan spekülasyonlara da yanıt vererek, Orhangazi Belediyesi’nin bugün itibarı ile 35 milyon borcu, 33 milyon TL’de alacağı bulunuyor. Aradaki fark sadece 2 milyon TL dedi.

800 gayrımenkulden 135’i satıldı

Muhalefetin arsa atışları ile ilgili eleştirilerini de yanıtlayan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Belediyesi’nin 800 adet gayrımenkulü bulunuyor. Bugüne kadar satışı yapılan gayrımenkul sayısı 135. Bu 135 gayrımenkulün 20 tanesi halen üzerinde bulunan şahıslara satışı yapıldı. 25 adet gayrımenkul ise daha önce ne oldukları, kimin kullandığı ne şekilde kullanıldığı belirlenemeyen TOKİ’deki konutlardan oluşuyor. Geriye 90 adet gayrımenkul satışı kalıyor. Bu gayrımenkul satışlarından elde edilen gelir ise 76 milyon 500 bin TL. Bu noktada dikkat etmemiz gereken şu var ki, gayrımenkul satışının yanı sıra Orhangazi Belediyesi olarak 4 yılda belediyeye 42 adet yeni gayrımenkul satın aldık. Bunlara ödenen para ise 16 milyon TL. Yani sokakta konuşulan insanların iddia ettiği gibi yüzlerce arsa satıldığı gibi söylemler gerçeği yansıtmamakta dedi.

12 milyon TL’lik araç kiralama iddiası gerçek dışı

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan yine muhalefetin taşıt kiralama rakamları ile ilgili söylemini de yine resmi rakamlarla çürüttü. Çağlayan, 10-12 milyon TL’yi bulan taşıt kiralama söylemleri asla gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim yıllık 1 milyon ile 1,2 milyon TL civarı taşıt kiralamalarımız var. Ancak bunun içinde tüm spor kulüplerine antrenman ve maçlar dahil tahsis edilen araçlar var, STK’ların talepleri doğrultusunda verilen araçlar var, okul gezilerine verilen araçlar var. Milli Eğitimde bazı dış mahallelerden taşınan öğrencilerin araçları var. Yani bu taşıt kiralamaları öyle sanıldığı gibi makam araçları ile ilgili bir durum değil. Bunun bütçesi de tamamen Özel Kalem bütçesinden karşılanan bir para dedi. Özel Kalem bütçesi ile ilgili de yanlış bir algı yürütüldüğünü ifade eden Çağlayan, Özel kalem bütçesini bir ağırlama bütçesi gibi algılıyorlar. Oysa geçmiş dönemlerde belediyeye alınan banka kredileri, sokak aydınlatma giderleri, personel giderleri tamamı bu bütçeden karşılanıyor dedi.

“Dışarda böyle diyorlar” söylemini buraya taşımak doğru değil

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, sokakta konuşulanları gerçekmiş gibi buraya taşımak beni üzüyor diye konuşarak, sokakta böyle diyorlar, şöyle diyorlar söylemlerini buraya taşımak ne kadar doğru dedi.  Başkan Çağlayan, 2018 yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili de kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra tüm meclis üyelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Diğer Haberler