Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN MEYDANI DOLDURANLARA HİTAP ETTİ

Yazdır / Tarih: 2016-07-27

Cumhuriyet Alanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 11 gündür hiçbir gün bir önceki günden daha azaltmadınız, hatta ve hatta coşku ve heyecanınızı daha da fazlalaştırdığınız günleri yaşıyoruz. 11 gündür burada hem ülkenize, hem demokrasinize hem milli iradenize hem de başkomutanınıza sahip çıkıyorsunuz. Akşamdan başlayıp güneş ışıyana kadar sabahın ilk saatlerine kadar buradasınız, burada nöbet tutuyorsunuz. Bu yaptığınız davranış, bu içinde bulunduğunuz hal asla kelimelerle ifade edilemez dedi. Çağlayan, bu durumun hiç kimsenin tasavvur edemediği, akıllarının almadığı bir durum olduğunu da belirterek, nasıl oluyor da binlerce insan Orhangazi’de milyonlarca insan ülkemizin her yerinde ve ülke dışındaki coğrafyaların farklı mekanlarında her gece sabahlara kadar bir araya geliyorlar. Onları bir araya getiren ruh ne? Bunu asla anlayamıyorlar. Onu ancak bu meydana gelen ve bu meydana gelme ihtiyacı duyanlar anlayabiliyorlar. Ben biliyorum ki ve her gün şahidi oluyorum ki burada yedisinden yetmişine, gencinden yaşlısına herkes bir ibadet aşkı ile geliyor buraya.

Ben orada olayım, orada görüneyim duygusuyla değil. Buradaki bu görüntü hem huşu, hem coşku görüntüsü inanın hem bütün Türkiye’ye hem de Türkiye dışındaki gönül coğrafyamıza dalga dalga yayılıyor. Herkesin gözü bu meydanlarda, dostun da gözü meydanda düşmanın da gözü bu meydanda. Bu asil duruşunuzla dosta güven düşmana korku salıyorsunuz. O yüzden bugüne kadar 11 gündür sergilediğiniz bu yürekli ve onurlu duruştan dolayı hepinizi tebrik ediyor Allah hepinizden razı olsun diyorum. İnanın sabahın erken saatlerinde meydanda bulunan arkadaşlarımız belki günün yorgunluğundan belki günlerce süren dik duruşun ağırlığından dolayı yatmıyorlar. Ama gözlerinin süzüldüğünü hissediyorsunuz. İnanın o halleri size o kadar hoş ve sıcak geliyor ki o duyguları yaşamak gerekiyor. Cenabı Allah her şerden hayırlar halk ediyor. İnşallah hepimizin şer olarak gördüğü ki böyleydi, bu melanetten topyekün hepimizin ve gönül coğrafyamızın bir arada olduğu bir araya geldiği aynı duygu etrafında birleştiği bir hal ortaya çıktı.

O yüzden bir araya gelen kitleleri ki, bu kitlelerin hiç birisinde siyasi kaygı yok, dünyevi düşünceler yok, ayrışım yok. Gönüller birleşti, inşallah bu birleşme duygusu bundan sonra da devam edecek. Bizdeki bu duygu var olduğu müddetçe ne FETÖ’nün itleri, ne de onun dışarıdaki destekçileri asla ve asla sizin bir zerrenize dahi zarar veremeyecekler. O yüzden başta başkomutanımız olmak üzere, devletimizin bütün idarecilerini, bütün siyasi parti liderlerimizi, bütün basın organlarımızı ve bu kutlu davaya ve bu kutlu yürüyüşe gönül veren bütün milletimizi yürekten tebrik ediyorum.

Diğer Haberler