Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN MTA GENEL MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

Yazdır / Tarih: 2016-02-11

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi'de Keramet Ilıca ve Çakırlı Bölgesinde oluşturulması planlanan Termal Sağlık Kentleri ile ilgili olarak Maden Tetkik Arama Enstitüsü Genel Müdürü Yusuf Ziya Coşar ile Ankara'daki Genel Müdürlükte bir araya geldi. MTA ile Orhangazi Belediyesi, Orhangazi'de Termal Sağlık Tesisleri konusunda ortak planlama çalışması başlatacak.

 

TEKNİK EKİP İNCELEME YAPACAK

MTA Genel Müdürü ile Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın görüşmesi sonrasında MTA teknik bir ekibi Orhangazi’ye araştırma ve sondaj çalışması yapmak üzere gönderecek. Yapılacak incelemenin ardından Orhangazi Belediyesi ve MTA Termal tesislerin hayata geçirilmesi ile ilgili süreci birlikte yönetecek.

 

TERMAL SAĞLIK MERKEZİ KARARLILIĞI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise yıllardır Orhangazi’de her yıl binlerce insane hizmet veren ancak tesisleşme yetersizliği nedeniyle ciddi bir ekonomik gelir getirmeyen Keramet Ilıca tesisleri ile Çakırlı bölgesinde kurulacak Termal bir tesis sayesinde bölgenin iç turizmin cazibesi haline geleceği görüşünde. Başkan Çağlayan, MTA ile Termal sağlık merkezi konusunda kararlı olduklarını belirterek, bölgemiz bir termal sağlık merkezine dönüşebilir. Otoyol ve Orhangazi’nin son yıllarda gösterdiği gelişim ile birlikte Keramet ve Çakırlı bölgesinde oluşturulacak Termal tesisler ile bir Termal Sağlık Merkezi’ne dönüşebilir dedi. 

 

Diğer Haberler