Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN MUHTARLARLA AYLIK OLAĞAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yazdır / Tarih: 2017-03-29

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Belediye Başkan yardımcıları ile birlikte Orhangazi’nin 31 mahallesinin muhtarları ile bir araya geldi. Daha önce yapılan toplantılarda 2017 yılının yatırım planlamalarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, mahallelerden daha önce yapılan toplantılarda bir rapor hazırladıklarını belirterek, Büyükşehir Ekiplerimiz bir yandan bazı mahallelerimizde alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Buna yenileri de ilave edilecek. Buna ilave olarak tüm mahallelerimizin arazi yollarının yapılması ile ilgili olarak da bu yaz döneminde tüm çalışmalarımızı tamamlamış olacağız dedi. Çağlayan, daha önce bir çok mahallenin giriş yollarındaki sıcak asfalt çalışmalarının yapıldığını da hatırlatarak, bu yaz döneminde kalan bölgelerde çalışmalar yürütülecek. Mahallelerimizde mezarlık duvarları ve çevre düzenlemeleri de bu yıl için de ypaılacak dedi. Daha önce tüm talepleri rapor haline getirdiklerini belirten Çağlayan, alınan taleplere göre bu listede yapılamaz diye gördüğümüz hiçbir çalışma yok. Amacımız bu yıl sonuna kadar daha önce tespiti yapılan tüm çalışmaların yapılması dedi.

5 MAHALLE DOĞALGAZA KAVUŞACAK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ilk etapta 5 mahallede doğalgaz çalışması yapılacağını da belirterek, Örnekköy, Fatih Mahallesi, Çakırlı ve Yeniköy Mahalleleri ile Gedelek mahallesinde ilk etapta doğalgaz çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalarda eski belediyelik olduğu için plan düzenlemesi istemeyen Çakırlı ve Yeniköy’de çalışmalarımız hemen başlayacak. Diğer mahallelerimizde ise toplulaştırmalar yapıldıktan sonra çalışmalarımızı buralarda da başlatacağız dedi.

YENİKÖY YOLUNUN GENİŞLETİLMESİ İÇİN KAMULAŞTIRMA BEDEL TESPİT İHALESİ YAPILDI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Yeniköy Mahallesi ile Orhangazi arasındaki yolun genişletilmesi ile ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yol güzergahında genişletme çalışması ile ilgili kamulaştırma bedel tespit ihalesinin yapıldığını ve bu çalışmanın önümüzdeki günlerde başlatılacağını belirterek, kamulaştırma bedel tespitleri yapıldıktan sonra kamulaştırmalar için çalışma yapılacak. Ardından ise yolun genişletilmesi inşaatını başlatmış olacağız. Buna ilave olarak İznik yolunun Otoyol kavşağına kadar olan bölümünde de kamulaştırma bedel tespitleri yapıldı. Burada kamulaştırmalar önümüzdeki günlerde yapılacak. Ardından yol genişletme çalışması yapılacak.

MUHTARLARIN TALEPLERİ DİNLENDİ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan daha sonra muhtarlardan gelen talepleri dinledi. Çağlayan, muhtarlarla göreve geldiği günden bu yana sürekli irtibat halinde olduğunu ve sorunların çözümü için mahalle muhtarları ile sürekli işbirliği halinde çalıştıklarını da belirtti.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler