Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN ÖĞRENCİ YURDU İNŞAATINI GEZDİ

Yazdır / Tarih: 2017-02-22

 

          Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ve Başkan yardımcıları, inşaatı bir süre önce başlayan Öğrenci Yurdu inşaatını gezdi. Daha önce Huzurevi binası olarak planlanan ancak daha sonra bu projeden vazgeçilmesi ile atıl durumda kalan eski Huzurevi binasının bulunduğu alan Orhangazi Belediyesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmişti. Bakanlık, bina ile ilgili tadilat inşaat ihalesi yapmış ve binanın Öğrenci Yurduna dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalar da bir süre önce başlamıştı.

                Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ve başkan yardımcıları, Öğrenci Yurdu inşaatını gezerek çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Binanın dış ve iç bölmelerinde ayrı ayrı yürütülen çalışmaları inceleyen Çağlayan ve Kaya, inşaat işini yürüten yüklenici firma yetkilisinden de bilgi aldılar. Firma yetkilisi, Öğrenci yurdu inşaatının yapı süresinin 300 gün olduğunu belirterek ancak biz bu süreden çok önce buradaki çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Yani planlamamıza göre yeni eğitim öğretim dönemine binayı yetiştirmek istiyoruz dedi.

                Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de daha önceden sorun gibi duran bir binanın daha atıl durumdan kurtarıldığını belirterek, modern bir öğrenci yurdunu ilçemize kazandırmış olacağız dedi. Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ise Orhangazi’de önemli bir eksikliğin giderileceğini belirterek, öğrenci yurdumuzu yeni eğitim dönemine yetiştirmek için uğraş veriyoruz. Ortaöğretim yurdu olarak hizmet verecek olan bu öğrenci yurdumuza ilave olarak bir de üniversite bölgesinde üniversite öğrencileri için bir öğrenci yurdu projemiz var. Bunu da en kısa zamanda ilçemize kazandırmak istiyoruz dedi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler